Весна Босанац на саслушању

Медији у Хрватској јавили су да је српско Тужилаштво подигло оптужницу против управнице вуковарске болнице Весне Босанац због ратног злочина. Портпарол хрватског МУП-а Крунослав Боровец потврдио је да је полиција на захтјев хрватског тужилаштва у протеклих мјесец дана обавила информативни разговор са Босанчевом. Посланик владајућег ХДЗ-а Андрија Хебранг рекао за Хрватску телевизију да је на […]

недеља, март 6, 2011 / 11:45

Медији у Хрватској јавили су да је српско Тужилаштво подигло оптужницу против управнице вуковарске болнице Весне Босанац због ратног злочина.

Портпарол хрватског МУП-а Крунослав Боровец потврдио је да је полиција на захтјев хрватског тужилаштва у протеклих мјесец дана обавила информативни разговор са Босанчевом.

Посланик владајућег ХДЗ-а Андрија Хебранг рекао за Хрватску телевизију да је на основу кривичне пријаве, која је поднесена у Србији против Весне Босанац, српско тужилаштво подигло оптужницу против ње и послало је хрватском Државном тужилаштву.

Међутим, замјеник српског тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић демантовао је информацију да је против Весне Босанац подигнута оптужница.

Он је навео да се против бивше управнице болнице у Вуковару врши истрага у оквиру ревидирања предмета против четири лица из Хрватске због злочина над Србима, а ријеч је о предмету који је српско Тужилаштво преузело од Војног тужилаштва, а за који је договорено да ће бити прослијеђен Хрватском државном тужилаштву на провјеру управо како би се спријечило понављање случаја Пурда.

"Апсолутно није тачно да смо подигли оптужницу. Идемо на ревидирање тих предмета, неки сведоци су саслушани и то никакве везе нема са оптужницом", нагласио је Векарић.

Како сазнаје ХРТ, кривичну пријаву против Весне Босанац још су 1992. године поднијели српски рањеници који су се жалили на злостављање у болници.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *