11:42 Бореновић на РТРС: Усмјерити се да Шмит (кога не признајемо) суспендује Инцков закон11:40 Мајкићка: Бакирова апелација поводом хиџаба у ОС БиХ јасно показује какву БиХ заговара11:37 Најновији приједлог Данета Чанковића: Предсједник Републике Српске нека буде независни кандидат11:35 Чекајући Метроа: Кинези почињу градњу у Београду, прва линија 2028. године11:31 Омикрон корона забринула организаторе ЗОИ 2022 у Кини11:09 Ветерани Гарде Пантери уручили Ел Командантеу Вишковићу златну значку11:01 Форвард - јер је напријед некако сувише српски?10:38 Слободан Станић о умањењу средстава Фонда здравственог осигурања за 54 милиона КМ10:14 Шта могу, а шта неће моћи научити српски ученици у Хрватској из карте коју им сервира Српскo нaрoднo виjeћe09:39 Британски робот вјештачке интелигенције се грубо шалио на националној основи са Србима и Пољацима

Великосрпски или чанколизно: Вучић понудио помоћ Загребу и Сарај’ву

Србија је Црној Гори, Босни и Херцговини и Хрватској понудила неопходну техничку и материјалну помоћ у гашењу пожара и спрјечавању већих посљедица, саопштило је вечерас српско Министарсво одбране.

уторак, 18 јула, 2017 / 20:50

Минстар одбране Србије Александар Вулин је по наређењу врховног команданта Војске Србије, предсједника Александра Вучића контактирао министарства одбране свих сусједа захваћених катастрофалним пожарима и понудио помоћ, додаје се у саопштењу.

"Србија и њени грађани увијек ће бити ту да помогну када је помоћ потребна и да у тешким тренуцима покажу да се на њих може и треба ослонити", наведено је у саопштењу.

Занимљиво да је до ове акције дошло након јавног захтјева Ненада Чанка да се то учини.

"Помоћ ватрогасних екипа војске и сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије била би логична у овако тешкој ситуацији у којој су се нашли наши сусједи. Зато се искрено надамо да је већ упућена, а ако није, да ће убрзо кренути. Били смо, јесмо и бићемо увијек упућени једни на друге", навео је Чанак у саопштењу.

Додао је да нам "никакви страни хумнитарни центри нису потребни, ако се држимо и помажемо између себе". Али зато ће исти тај сепаратиста у жељи, редовно да оптужује Србију и Српску за великосрпску хегемонију и сличне глупости…