Велибор Станић најављује Бијељински сценарио у Бањој Луци: Гласаћу за буџет, али са све амандманима

Социјалистичка партија и њени одборници ће подржати усвајање Буџета Града Бања Лука за 2021. годину на предстојећој сједници Скупштине Града заказаној у сриједу, рекао је ово предсједник Градског одбора СП Бања Лука Велибор Станић.

уторак, 13 априла, 2021 / 18:20

Oн каже да ће СП подржати усвајање буџета, јер је то у интересу грађана и свих Бањалучана, а да је Социјалистичка партија "одувијек слушала ставове, мишљење и жеље грађана”.

– Сво наше политичко дјеловање дефинисано је интересима нашег народа и Бањалучана и тако ће и остати. Социјалистичка партија је све вријеме од успостављања вишепартијског политичког система парламентарна странка у Бањој Луци, и као такви смо увијек били на линији развоја нашег града, његових потенцијала, бољег економског положаја, привредне климе и запошљавања. Социјалистичка партија је кроз рад својих одборника све ове године и деценије учествовала у раду и изградњи Бање Луке, дајући свој активан допринос преко различитих иницијатива и подржавања истих у склопу коалиције. Ни један већи пројекат од интереса за град није усвојен без подршке одборника Социјалистичке партије. На то смо посебно поносни и са том чињеницом идемо на сљедећу сједницу Скупштине Града – рекао је Станић.

Међутим, он напомиње да ни овим буџетом није потпуно задовољан, те да би неке ствари ипак требало кориговати.

– Морамо помоћи здравствене раднике у овој, за све нас, изазовној и тешкој години. Морамо показати људскост и солидарност. Управо из тог разлога, предложићемо и подржаћемо амандмане који предвиђају једнократну новчану помоћ свим здравственим радницима са простора Бање Луке у износу од 500 КМ, као и породиљама. На овај начин промовишемо и наталитетну политику, која је пријеко потребна – истиче он.

Станић додаје да свако ко говори да не треба помоћи здравствене раднике и породиље није пријатељ Бањалучана и не жели добро своме народу.

– Ја као предсједник Градског одбора СП и као социјалиста, од срца ћу гласати за предложене амандмане у жељи да нас срећа и Бог погледају да их више никада не морамо предлагати у будућности. То би значило да смо се успјешно изборили са пандемијом и да се здравствени радници могу вратити својим редовним обавезама. Међутим, у овој ситуацију, када се град организује за највећи процес вакцинације и када су здрваствени капацитети затегнути до пуцања, на овај, рекао бих симболичан начин, ми желимо да кажемо здравственим радницима једно велико хвала и да смо уз њих – каже Станић.

Он додаје да ће бити новца, живота, буџета и догодине, али неће бити ничега, ако не буде људи и здравља.

– Знате, врло често можемо чути критике на рачун здравственог система и ниских плата у том сектору, а онда када предложите конкретне мјере помоћи, неко то дискредитује. Мислим да је то чисти популизам и лажно моралисање. Морамо се заједно борити за развој овога града, али истовремено и за људе и душу Бање Луке и управо из тих разлога ће социјалисти гласати на сједници Скупштине Града за буџет и предложене амандмане -закључио је Станић.