21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Кнежевић: Опстанак владе зависи од помирења Кривокапића и Лепосавића – Медојевић о шутњи премијера на састанак са Ђукановићем

Помирење премијера Здравка Кривокапића и министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића, кључ је за опстанак Владе, сматра један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић.

уторак, 13 априла, 2021 / 13:20

Кнежевић је рекао да је криза очигледна и да је настала у Влади сукобом Кривокапића и Лепосавића.

Он је казао да је све остало што се дешава и што се десило на састанку премијера и лидера парламентарне већине посљедица тог сукоба за који, како је казао, ДФ не сноси одговорност.

"Јуче смо позвали Кривокапића да разријеши кризу на начин сто ће се помирити са Лепосавићем и растеретити парламентарну већину његовог континуираног притиска да гласамо за смјену министра правде”, рекао је Кнежевић агенцији Мина.

Он је казао да је, без обзира на уобичајени сукоб мишљења са премијером, увијек спреман за разговор, али не за уцјене и притиске да гласа за смјену Лепосавића.

"Неће да нам каже о чему је причао са Ђукановићем": Медојевић
Упитан шта ако Лепосавић буде смијењен гласовима Демократске партије социјалиста (ДПС) и дијела власти, Кнежевић је одговорио да не може "да хипотетише".

"Да ли ће дио парламентарне већине гласати са ДПС-ом за смјену Лепосавића није на мени да хипотетишем, али свакако мислим да је кључ опстанка ове Владе помирење Кривокапића и министра кога је он предложио”, закључио је Кнежевић.

Медојевић: Кривокапић ни ријечи о састанку с Ђукановићем

Лидер ПзП-а Небојша Медојевић казао је да "параноје, фрустрације, страхови и фатаморгане премијера Здравка Кривокапића постају све више проблем свих нас који су гласали Владу".

Он је, како преноси ТВЦГ, казао да је Кривокапић јуче на састанку са лидерима странака парламентарне већине оптужио једног од лидерс ДФ-а Милана Кнежевића да је са Дританом Абазовићем и министом правде Владимиром Лепосавићем од 4. јануара правио план о рушењу Владе.

Како је додао, прва љубав заборава нема, додајући да Кривокапић о састанку са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем лидерима странака парламентарне већине није рекао ни ријеч.

"И неће да нам каже о чему је причао са Милом. Вјероватно је на помолу нова коалиција са ДПС-ом. Припремни премијер је био на припремни састанак за састанак о припремама”, закључује Медојевић.

Ако се на ово све дода да је и Ивица Дачић за Кривокапића отворено у медијима рекао да је "млакоња" и да "не може да врши власт", онда је његова влада засигурно у тешкој кризи и мањку подршке.