Вечити дерби у купу

Фудбалери Партизана дочекују од 17 сати екипу градског ривала Црвене звезде у првој утакмици полуфинала Купа Србије. Та утакмица биће први дуел "вечитих ривала" на стадиону "црно-белих" у нашем најмасовнијем такмичењу након пуних 15 година. Тренер Партизана Александар Станојевић рекао је на недавно одржаној конференцији за новинаре да има проблема због повреде Звонимира Вукића и […]

среда, 16 марта, 2011 / 11:19

Фудбалери Партизана дочекују од 17 сати екипу градског ривала Црвене звезде у првој утакмици полуфинала Купа Србије. Та утакмица биће први дуел "вечитих ривала" на стадиону "црно-белих" у нашем најмасовнијем такмичењу након пуних 15 година.

Тренер Партизана Александар Станојевић рекао је на недавно одржаној конференцији за новинаре да има проблема због повреде Звонимира Вукића и да ће уколико он не буде спреман играти Милан Смиљанић, док је тренер Црвене звезде Роберт Просинечки одлучио да на клупи остави најбољег стрелца Андрију Калуђеровића.

На питање хоће ли наставити традицију из првенства и опет издиктирати тим Просинечки је рекао:

"Нема никаквих проблема. Браниће Стаменковић, затим Нинков, Ади и Ћосић, за које се надам да ће бити спремни до среде, па онда Тосић, Мијаиловић, Каду, Евандро, Борха, Короман и Јевтић.

Његовом колеги из Партизана Александру Станојевићу у том тренутку једино што је преостало било је да уради исто.

"Претпоставили смо овај тим Црвене звезде и зато нема разлога да не будем колегијалан. За нас ће играти Стојковић, Лазевски лево, на позицијама штопера Крстајић и Савић, Миљковић десно. У средини терена Вукић или Смиљанић и Петровић, затим Сасха Илић, Бабовић, Илијев и Тејго.

Тренери оба тима су увјерени да се утакмица неће завршити резултатом 0:0 и сложили се у оцјени да ће одлука о финалисти, ипак, бити позната после реванша 6. априла.

"Позивам навијаче да направе позитивну атмосферу, да дерби буде празник, у духу ускршњег поста. На терену очекујем витешки обрачун и нека победи бољи", рекао је Александар Станојевић.

Тренер Црвене звезде Просинечки рекао је да Калуђеровића није изоставио из тима због промашеног пенала у Јагодини и додао како је још раније планирао да против Партизана од првог минута заигра Александар Јевтић.

"Надам се да је дошао тренутак да прекинемо Партизанову доминацију у дербијима. Пред нама је веома битних 180 минута и даћемо све од себе да прођемо даље. Ми који смо играли ову утакмицу, највецу у Србији знамо колики је улог и шта она свима значи", истакао је Просинечки.Оставите одговор