Васић: Ведрана Иванов исценирала напад

БАЊА ЛУКА – Директор полиције Републике Српске (РС) Гојко Васић рекао је да су Ведрана Иванов и њен невјенчани супруг лажно пријавили разбојништво и подметнули пожар у кући у којој су становали у бањалучком насељу Мотике, збг чега ће против њих бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву. Васић је нагласио да је због овог случаја, а […]

петак, март 25, 2011 / 15:20

БАЊА ЛУКА – Директор полиције Републике Српске (РС) Гојко Васић рекао је да су Ведрана Иванов и њен невјенчани супруг лажно пријавили разбојништво и подметнули пожар у кући у којој су становали у бањалучком насељу Мотике, збг чега ће против њих бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву.

Васић је нагласио да је због овог случаја, а првенствено чињенице да је дјело пријављено као напад на њих и на стан у којем су живјели, јавност без разлога узнемирена, те да не треба дозволити да ова лица даље непотребно манипулишу јавност давањем различитих изјава.

"Мотив је једноставан, јер се на овај начин покушавало да власник конобе, у којој је радила Ведрана, исплати наводна дуговања према тој жени", рекао је Васић на данас одржаној конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он каже да припадници Центра јавне безбједности Бањалука нису жељели да окарактеришу ово кривично дјело, иако су имали пријаву о почињеном кривичнмом дјелу разбојништва и подметнутом пожару, све док нису расвијетлили све чињенице и утврдили да се, заправо, ради о лажној пријави.

Васић је нагласио да је, што се тиче полиције овај случај завршен, а полиција се нада да ће добити адекватну казну на суду и да ће они доставити информацију Центру за социјални рад о томе да се двоипогодишње дијете налазило код мајке у вријеме почињеног кривичног дјела.

На питање зашто полиција није реаговала након што је Ведрана Иванов прозвала људе из инспекцијских служби због корупције, Васић је рекао да се кривична дјела пријављују полицији, а не медијима и да полиција поступа по ономе што је објављено у медијима, али да је у том случају пуно теже проводити истрагу.

Васић је додао да се неријетко дешавају лажна пријављивање кривичних дјела, а само на подручју Бањалуке прошле године евидентирано је најмање 15 фингираних крађа возила ради осигураничких превара.

Директор полиције РС рекао је да су током ноћи на подручју Требиња ухапшена три лица која су се бавила крађом возила.

На подручју Котор Вароши, у мјесту Билице гдје има доста обновљених кућа Хрвата повратника, због провалних крађа ухапшена су три лица.

Васић је нагласио да су и на подручју Добоја ухапшена три лица због разбојништва које је недавно изазвало узнемиреност грађана, када су у породичној кући претучени отац и син.

Према његовим ријечима и на подручју Источног Сарајева у току је криминалистичка обрада над три лица везано за серију провалних крађа које су задокументоване на основу доказа нађених приликом претреса ових лица. /

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *