Jeдномјесечни притвор за ухапшене царинике

САРАЈЕВО – Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор за 15 лица осумњичених за царинску превару, прање новца, тешку крађу и фалсификовање исправа. Притвор је одређен Влади Делићу, Ернаду Нукићу, Шекибу Нукићу, Асиму Бегановићу, Мехмеду Трговчевићу, Драгану Мартићу, Перици Нешковићу, Иви Мркићу, Љиљани Прањић, Божидару Кундерту, Душанки Јевтић, Амалији Томић, Мердани Нукић, Мехмедалији Алићу и Дражену […]

петак, март 25, 2011 / 15:00

САРАЈЕВО – Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор за 15 лица осумњичених за царинску превару, прање новца, тешку крађу и фалсификовање исправа.

Притвор је одређен Влади Делићу, Ернаду Нукићу, Шекибу Нукићу, Асиму Бегановићу, Мехмеду Трговчевићу, Драгану Мартићу, Перици Нешковићу, Иви Мркићу, Љиљани Прањић, Божидару Кундерту, Душанки Јевтић, Амалији Томић, Мердани Нукић, Мехмедалији Алићу и Дражену Пејићу.

Суд је саопштио да је Владо Делић осумњичен за кривично дјело организовани криминал, а остали осумњичени за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима царинска превара, прање новца, давање дара и других облика користи, тешка крађа и кривотворење исправе.

Према рјешењу Суда, притвор за Ернада Нукића, за кога је утврђено постојање бојазни од бјекства, тече од момента хапшења, док у односу на остале осумњичене може трајати до 22. априла.

Суд је, након разматрања поднесеног доказног материјала, утврдио да постоји основана сумња да су осумњичени починили кривична дјела која им се стављају на терет. Притвор је за све осумњичене одређен због постојања бојазни да би, уколико би се нашли на слободи, могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике.

Притвор је одређен и због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да би осумњичени пуштањем на слободу могли поновити кривично дјело или довршити већ покушано.

Сви осумњичени ухапшени су у акцији под кодним називом "Царина", коју су полицијски службеници више полицијских агенција из БиХ 24. марта провели на основу налога тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ.
 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *