УНИЦЕФ наградио дјецу

У просторијама УНИЦЕФ-а данас је одржана свечана додјела награда учесницима игре "Пожели боље дјетињство". Додјели су присуствовала дјеца и њихови родитељи из Мостара, Бања Луке, Сарајева, Бугојна и других градова. Уз добродошлицу свим гостима, свечаност су отворили представници УНИЦЕФ-а, који су поздравили дјецу и исказали задовољство успјехом који је постигнут са Зидом дјечијих жеља у […]

среда, 9 марта, 2011 / 13:58

У просторијама УНИЦЕФ-а данас је одржана свечана додјела награда учесницима игре "Пожели боље дјетињство".

Додјели су присуствовала дјеца и њихови родитељи из Мостара, Бања Луке, Сарајева, Бугојна и других градова. Уз добродошлицу свим гостима, свечаност су отворили представници УНИЦЕФ-а, који су поздравили дјецу и исказали задовољство успјехом који је постигнут са Зидом дјечијих жеља у подизању свијести о правима дјеце у БиХ.

„Веома је значајно да се управо дјеци да ријеч и прилика да искажу своје ставове, јер су они најбољи адвокати својих права. Тако да је сама наградна игра била одличан начин да им се то и обезбиједи“, истакла је Флоренце Бауер представница УНИЦЕФ-а у БиХ.

Поред главних награда, лаптопа, мобилног телефона и фото-апарата, додијељено је још 15 награда, међу којима су дрес Едина Џеке, Амбасадора УНИЦЕФ-а у БиХ, вриједни атласи и енциклопедије и играчке за најмлађе учеснике игре, које су дјеци уручили представници УНИЦЕФ-а и Европске уније.

„Ова наградна игра је била јако добра прилика за нас дјецу. Дата нам је прилика да јасно и самостално кажемо шта желимо“, истакла је дјевојчица Аријана Ковачевић.
На wеб страницу је пристигло преко 300 жеља, а Фацебоок страници се прикључило преко 13.000 дјеце и родитеља. Дјеца су показала да имају велико срце, несебично су жељела да њихови другари имају ужину, да дјеца у свијету нису гладна,добро образовање и мир.

Наградна игра “Пожели боље дјетињство” рализована је склопу пројекта „Јачање система социјалне заштите и инклузије дјеце у БиХ“, који се реализује уз подршку Европске Владом Норвешке и Одјелом Владе Велике Британије за међународни развој с циљем да анимира дјецу и омладину да и на овај начин истакну шта желе да се промјени како би сваком дјетету било остварено свако право.

Цјелокупан пројекат „Јачање система социјалне заштите и инклузије дјеце у БиХ“ је од велике важности за сву дјецу у БиХ. Значај данашње активности и саме наградне игре је изузетно велик, јер су дјеца успјела искористити своје знање и путем Интернета исказати своје жеље и захтјеве“, истакла је Мариа Фаррар Хоцклеy, шеф секције операција 1 делегације Европске Уније у БиХ.Оставите одговор