Органска храна је за богаташке стомаке

Органска производња је храна за богате, а сигурна глад за сиромашне, рекао је данас у Хан Пијеску руководилац подручног центра Агенције за пружање услуга у пољопривреди Републике Српске Драгиша Марковић.   "Не подржавам такву производњу“, рекао је Марковић током предавања за ханпјесачке пољопривреднике о коришћењу ливада и пашњака. Он је нагласио важност вјештачке прихране и […]

среда, март 9, 2011 / 14:00

Органска производња је храна за богате, а сигурна глад за сиромашне, рекао је данас у Хан Пијеску руководилац подручног центра Агенције за пружање услуга у пољопривреди Републике Српске Драгиша Марковић.

  "Не подржавам такву производњу“, рекао је Марковић током предавања за ханпјесачке пољопривреднике о коришћењу ливада и пашњака.

Он је нагласио важност вјештачке прихране и ђубрења земљишта, наводећи да земљиште које се не прихрањује може да буде отровно због прекомјерне киселости.

Осим о пашњацима и ливадама, пољопривредницима је одржано предавање и о законима који се морају поштивати у сфери сточарства, и о њиховим позитивним ефектима.

Циклус предавања у оквиру Зимске школе за пољопривредне произвођаче организовали су Одјељење за привреду и друштвене дјелатности општине Хан Пијесак и Агенција за пружање стручних услуга у пољопривреди.

Током серије предавања, пољопривредницима из ханпјесачке општине пренесена су знања потребна у сточарској и производњи млијека, са циљем да се поправи положај пољопривредних произвођача у општини.

Зимска школа траје шест недјеља, а на крају ће полазницима бити уручени сертификати.0 КОМЕНТАРА

  1. Ово је донекле исправно. И да производимо органску храну, продајемо странцима, а од њих купујемо ову масовнопроизведену, или чак генетски модификовану храну. што се тиче вјештачких ђубрива, мало сам ту скептичан, јер ми се чини природније стајско ђубриво, материја кружи у природи, док вјештачко ђубриво задовољи само дио потреба биљке за минералима, а остало колико извуче из земље, извуче

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *