Умјесто кредита ММФ, наплатите пореске дугове

Центар за хуману политику позвао је данас ентитетске премијере и министре финансија да објасне због чега нас задужују код Међународног монетарног фонда да би покрили буџетске дефиците. Tај и друге проблеме могли су ријешити наплатом преко двије милијарде КМ пореских дуговања, које нису наплатиле ентитетске пореске управе. Од министра финансија РС Александра Џомбића затражено је […]

понедељак, 18 октобра, 2010 / 08:23

Центар за хуману политику позвао је данас ентитетске премијере и министре финансија да објасне због чега нас задужују код Међународног монетарног фонда да би покрили буџетске дефиците.

Tај и друге проблеме могли су ријешити наплатом преко двије милијарде КМ пореских дуговања, које нису наплатиле ентитетске пореске управе.

Од министра финансија РС Александра Џомбића затражено је да престане манипулисати са буџетским уштедама на државном нивоу и да одговори због чега није смијенио директора Пореске управе РС и какав је његов и интерес других из Владе РС да се држи ненаплаћеним преко милијарду КМ пореског дуга у овом ентитету.

Од свих тужилаштава у БиХ затражено је да објасне због чега нису истражили и подигли оптужнице против пореских дужника и одговорних у ентитетским пореским управама и владама због коруптивног понашања код наплате огромних пореских дуговања.Оставите одговор