Црна Гора: Владајућа коалиција побиједила и у Голубовцима

Коалиција Демократске партије социјалиста (ДПС) и Социјалдемократске партије (СДП) побиједила је на изборима за подгоричку градску општину Голубовци. На изборима у Голубовицма гласало је 79 одсто грађана, разлика је око 700 гласова па се у коалицији ДПС и СДП надају да ће освојити и 13 мандат. Коалиција ДПС-СДП је освојила највјероватније 12 мандата, док је […]

понедељак, 18 октобра, 2010 / 09:15

Коалиција Демократске партије социјалиста (ДПС) и Социјалдемократске партије (СДП) побиједила је на изборима за подгоричку градску општину Голубовци.

На изборима у Голубовицма гласало је 79 одсто грађана, разлика је око 700 гласова па се у коалицији ДПС и СДП надају да ће освојити и 13 мандат.

Коалиција ДПС-СДП је освојила највјероватније 12 мандата, док је коалиција Боља Зета освојила 10 мандата. Владајућа коалиција ће наставити да врши власт у тој градској општини и у наредном четворогодишњем мандату.

У апсолутним бројкама – коалиција ДПС-СДП је освојила 4526 гласова, а опозициона коалиција 3887 гласова.

На прошлим изборима коалиција Боља Зета је имала 11, а ДПС 10 мандата. У апсолутним бројкама ДПС је тада имао 3731, СДП443 или један мандат, Боља Зета 3751 а Отаџбинска партија која се на протеклим изборима прикључила опозициционој коалицији имала је тада 244 гласова. Странка српских народњака је одустала од предаје изборне листе.

Носилац листе уједињене опозиције Милан Кнежевић казао је, након објављивања незваничних резултата, да су грађани Зете и прије тог, поновљеног гласања, опет трпили притиске и уцјене.

"Ти притисци се односе на откупљивање личних карата, уцјењивање гласача запослених у државним фирмама, а државна механизација’ била је укључена у Зети посљедњих мјесец дана, што је и посљедица оваквог резултата", рекао је Кнежевић.

Он зато, како је казао, грађане који су гласали за опозицију сматра истинским херојима, јер су се одупрли свакој врсти притиска.

" Волио бих да су сви грађани Зете на овим изборима гласали по својој савјести и слободној вољи, али плашим се да то није био случај", оцијенио је Кнежевић.

"Морам рећи да су и ове изборе обиљежили разни притисци државне машинерије преко уцјењивања и притиска на грађане. У сваком случају, опозицији мора бити за понос то што су наши гласачи за нас гласали слободне воље, што се не може рећи за бираче ДПС и СДП. Најљепше се захваљујем храбрим активистима који су урадили огроман посао у потпуно неравноправној борби" закључио је Кнежевић.Оставите одговор