Укинули Трампа, а да неће Додика: Фејсбук скинуо видео СНСД о Ратку Младићу

Са званичних налога СНСД-а на друштвеној мрежи "Фејсбук" уклоњен је видео садржај у којем су пренијети ставови лидера странке Милорада Додика о пресуди генералу Ратку Младићу, коју је донио Механизам у Хагу, што представља још један удар на истину, саопштено је из ове странке.

уторак, 15 јуна, 2021 / 16:25

Из СНСД-а су навели да је ово и удар на право народа да јавно износи своје мишљење, те да су у видеу изнесени ставови Додика, које дијели већина српског народа.

"У тренутку уклањања видео Генерал се данас уписао у легенду видјело је више од 700.000 корисника Фејсбука, а о њему се у коментарима изјаснило више од 2.000 људи који су изнијели различите ставове", наведено је у саопштењу.

Уклањањем овог видеа, твдре у СНСД-у, уклоњени су и ставови тих људи, којима је на овај начин ускраћено право на изношење мишљења.

У СНСД-у напомињу да су приликом продукције овог садржаја били свјесни могућих забрана или санкција, али нису жељели да због њих одступе од указивања на истину.

Ова странка уклањање видеа сматра једном врстом напада на јавно и отворено изношење ставова.

"Ово представља логичан слијед догађаја након што су неке теме постале забрањене и након што су наши грађани приморани да се о тим темама на друштвеним медијима оглашавају користећи знакове интерпункције или избјегавајући да се о њима директно изјашњавају", истакли су у СНСД-у.

У СНСД-у су нагласили да ова странка није и никада неће бјежати од тога да јавно износи истине о свим темама важним за свој народ.

"У противном би се СНСД сврстао на страну оних који на тај начин насилно желе да забране нашем народу да износи било какво, а посебно истинито мишљење о темама које су нам важне", додаје се у саопштењу.