Ухапшени због криминала преко Интернета

Јединица за посебне истраге МУП-а РС ухапсила је данас у бањалучком насељу Паприковац двојицу младића, осумњичених да су припадали међународној криминалој групи која се бавила нелегалним трансакцијама новца путем Интернета, сазнају "Независне" од извора блиског истрази. Претрес у вези с овим хапшењем почео је јутрос у Романијској улици 2, а полицијски извори нису жељели открити […]

понедељак, 30 маја, 2011 / 22:29

Јединица за посебне истраге МУП-а РС ухапсила је данас у бањалучком насељу Паприковац двојицу младића, осумњичених да су припадали међународној криминалој групи која се бавила нелегалним трансакцијама новца путем Интернета, сазнају "Независне" од извора блиског истрази.

Претрес у вези с овим хапшењем почео је јутрос у Романијској улици 2, а полицијски извори нису жељели открити да ли су ухапшени становали у истом стану нити су хтјели саопштити њихова имена, због истраге која није завршена у другим државама.

"Независне" сазнају да су ухапшени поријеклом из Словеније, те да су боравили у изнајмљеним становима на подручју Бањалуке.

"Оно што сада можемо открити јесте да се ради о међународној истрази, те да су у склопу ње у Бањалуци претресена два стана и ухапшена двојица младића", навео је извор, и додао, да осумњичене терете за високотехнолошки криминал, односно за скидање новца с рачуна клијената више банака путем Интернета.

Док из полиције стижу штуре информације, ни мјештани у Романијској 2 нису детаљније упознати са догађајем и наводе да су помислили да су на мети полиције нарко-дилери.

"Независне" незванично сазнају да је међу осумњиченима извјесни Аљоша, који према процјени његових комшија, има око 20 година, а којег често посјећује неколико мушкараца у луксузним аутомобилима.

Прича се, такође, да је из претресеног стана споменутог Аљоше одузет лаптоп, али и да су се инспектори распитивали за стан Малинића, у којем, како незванично сазнајемо, станује власник једног угоститељског објекта у Бањалуци.

Већина мјештана изненађена је због овог претреса, а од њих сазнајемо да је све изведено врло дискретно, тако да нису успјели видјети шта су све полицајци изнијели из стана.Оставите одговор