Јавност РС: Инцко, Младић није нациста!

Представници борачких категорија из РС и жртава рата сматрају непримјереном изјаву високог представника Валентина Инцка у којој генерала Ратка Младића који је бранио српски народ и РС, пореди са фашистичким нацистима у Аустрији који су као агресори на туђој територији починили монструозне злочине. Замјеник предсједника БОРС-а Мико Шкорић рекао је за Срну да се нацисти […]

понедељак, мај 30, 2011 / 22:31

Представници борачких категорија из РС и жртава рата сматрају непримјереном изјаву високог представника Валентина Инцка у којој генерала Ратка Младића који је бранио српски народ и РС, пореди са фашистичким нацистима у Аустрији који су као агресори на туђој територији починили монструозне злочине.

Замјеник предсједника БОРС-а Мико Шкорић рекао је за Срну да се нацисти никако не могу поредити са генералом Младићем који никога није нападо, већ само бранио народ.

Шкорић је најавио да ће и порука са сутрашњег митинга подршке генералу Младићу на Тргу Крајине у Бањалуци, који организује БОРС бити да у РС није било удруженог злочиначког подухвата, већ удружени подухват патриотизма и људи који су жељели да одбране свој народ.

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић сматра непримјереним да било ко упоређује нацисте са борцима ВРС, који су бранили своја огњишта и дјецу на овим просторима у протеклом рату.

"Нацисти из Њемачке и Аустрије су били агресори који су освајали туђе територије, чинећи стравичне злочине над недужним становништвом, а РС је само бранила своју територију и народ", рекао је Митровић.

Предсједник Савеза логораша РС Бранислав Дукић рекао је да Ратко Младић за разлику од њемачких нациста и фашиста није ишао ратовати у другу државу, већ је само бранио свој народ, огњишта и српску дјецу на простору РС.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић сматра неморалном и неоправданом изјаву Валентина Инцка у којој Ратка Младића пореди са ратним злочинцима у Аустрији.

Она је истакла да се о ратним злочинцима може говорити када буде донесена осуђујућа пресуда.

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је да би Инцку препоручио да прочита историју Другог свјетског рата, како би утврдио да су Срби били антинацисти, због чега су и доживјели геноцид.

Шеф Посланичког клуба ПДП-а у НСРС Зоран Ђерић сматра непримјереним да се подршка генералу Младићу пореди са подршком нацистичким ратним злочинцима.

Коментаришући протесте који се организују због Младићевог хапшења, Инцко је данас рекао да је у његовој домовини, Аустрији, био одређен број ратних злочинаца и да "код нас не би било добро прихваћено када би људи протестовали у корист таквих нацистичких ратних злочинаца".0 КОМЕНТАРА

 1. „Коментаришући протесте који се организују због Младићевог хапшења, Инцко је данас рекао да је у његовој домовини, Аустрији, био одређен број ратних злочинаца и да „код нас не би било добро прихваћено када би људи протестовали у корист таквих нацистичких ратних злочинаца“.

  Највећи кољачи у Другом свјетском рату нису били нијемци, већ АУСТРИЈАНЦИ. Научи историју усташки потомче. Кева ти је усташка фукса која на овим просторима није смјела остати по ослобођењу ових простора, већ је побјегла за својим јебачима у Аустрију.

 2. aha

  a daj mi reci sta je bio babo Ban Ki Munu jer je i on rekao da je uhvacen covjek odgovoran za zlocine koji su ravni nacistickim zlocinima? Haj bas me zanima i za Ketrin Eston, Barak Obamu i Bil Klintona. Ustvari mene zanima i babo Tadica posto je on najodgovorniji za njegovo hapsenje. Sigurno su to sve bili koljaci jelde Buddha:)

 3. Види ове проститутке од инцка, па њега више нико ни не слуша након што је због додика и додикових паламуђења трчао у СБУН-а да се жали и плаче! Шта ти знаш шта је војник и јунак, твоја земља је рађала само кољаче, па ни не знаш разлику!

  Из принципа за Принципа!!!

 4. I hitler je iz austrijanac.Da, oni su fašisti , ali koljači najveći su muslimanske i hrvatske ustaše.Moju Kozaru su u crno zavile muslimanske ustaše, hrvatsko cvijeće.
  Pročitajte istinitu priču Skendera Kulenovića Starac i dijete.
  I nijemački fašistički vojnici su bili začuđeni zvjerstvima muslimansko hrvatskih ustaša.
  U jasenovcu su najgori dželati bili muslimani da bi dokazali fašistima lojalnost.
  U njima spava ili je budan koljač, ali đeneral Mladić i naša vojska su im pomrsili račune.
  I mendela je bio osuđen od istih sudija što je branio svoj narod i ležao u zatvoru 25 god, i eno ga.
  I još jednog čovjeka hrišćanina,te iste sudije su prije više od dvije hiljade godina razapeli pa je živ.
  Naši junaci koji leže u tamnicama, i koji su živote dali za RS su junaci isinitih , slobodarskh legendi.

 5. Samo zapadna propaganda može osloviti generala Mladića kao nacistu i fašistu.
  Njima je cilj da prikažu Mladića takvog kako bi mu ukaljali vojnički obraz i čast kojeg njihovi generali mogu samo da sanjaju. Nije njih Mladić ponižavao na sastancima tokom rata, on je njih pravio ljubomornim i niskim idiotima koji mu nisu, što se tiče vojske, ni do koljena.

 6. Шта смо дочекали,човјек који долази из земље гдје су жене спаљивали под оптужбама да су вјештице и гдје свећеници воле ставити руку на кољено малим дјечацима а о Хитлеру је сувишно трошити ријечиhttp://www.youtube.com/watch?v=RomuoTCGPW0 Један Аустријанац је дошао да нам прича ко је нациста,каква иронија!!!

Оставите одговор