Дукић: Правосуђе БиХ под снажним утицајем Хашког трибунала

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић изјавио је да не вјерује да ће Тужилаштво и Суд БиХ ефикасније радити на процесуирању ратних злочина почињених над Србима, јер је правосуђе БиХ и даље под снажним утицајем Хашког трибунала.


Дукић: Несхватљиво је шта ради Тужилаштво БиХ

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић оцијенио је несхватљивом одлуку Тужилаштва БиХ да обустави истрагу против више од 400 лица који су починили ратни злочин над Србима на подручју Тарчина, Хаџића, Храснице и Игмана, а које је држала тзв. Армија БиХ.


Дукић: Преблага казна Терзићевој

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић сматра да је преблага пресуда Суда БиХ којом је Албина Терзић осуђена на пет година затвора због злочина над српским цивилима у Оџаку 1992. и да представља увреду за српски народ и српске жртве протеклог рата у БиХ.Дукић у болници

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић хитно је пребачен на болничко лијечење у Универзитетско клинички центар Бањалука.


И Срби су убијани зар не?

Савез логораша Републике Српске поручио је режисеру Сулејману Купусовићу поводом његовог захтјева Регулаторној агенцији за комуникације (РАК) да осуди говор мржње поводом приказивања документарног филма "Злочин над Србима" на БН телевизији, да су Срби спремни да плаћају казне и трпе, али да од истине никада неће одустати.Јавност РС: Инцко, Младић није нациста!

Представници борачких категорија из РС и жртава рата сматрају непримјереном изјаву високог представника Валентина Инцка у којој генерала Ратка Младића који је бранио српски народ и РС, пореди са фашистичким нацистима у Аустрији који су као агресори на туђој територији починили монструозне злочине.