Лавров и Брнабићка се састали на њено тражење

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и званичници Србије данас су у телефонском разговору изразили намјеру обје стране да се одупру злонамјерним покушајима ревидирања појединих историјских догађаја на Балкану, те истакли да је недопустиво качење политизованих етикета државама и народима.

уторак, мај 7, 2024 / 13:56

Током разговора Лаврова са предсједником Скупштине Србије Аном Брнабић, шефом дипломатије Марком Ђурић и министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем пажња је посвећена ситуацији на Балкану, рјешавању косовског проблема, као и ситуацији у и око БиХ, саопштено је из руског Министарства спољних послова.

У духу стратешког партнерства разматрана су кључна питања билатералне сарадње, те је потврђена обострана спремност за јачање сарадње и наставак дијалога на високом и највишем нивоу, као и у међуресорном формату.

"Размотрени су проблеми заједничког рада на мултилатералним платформама, прије свега у систему УН", наводи се у саопштењу.

Саговорници су констатовали сличност приступа и обострану жељу за наставком координисаних активности с циљем рјешавања кључних питања међународне агенде.

"Константовано је јединство у потреби ослањања на међународно право и фундаменталне резолуције Савјета безбједности УН 1031 и 1244", наводи се у саопштењу.

Разговор је обављен на иницијативу српске стране, саопштено је из руског Министарства спољних послова.



Оставите одговор