Кијевске власти се повукле из мјеста Волчанск и Липци на Харковском фронту

Руске снаге заузеле су два најважнија и најјача упоришта украјинских снага на харковском правцу – Волчанск и Липце. Украјински Генералштаб признао је повлачење војске и назвао то "преласком на повољније позиције".

среда, мај 15, 2024 / 11:14

"У појединим областима, у рејонима Лукјанцева и Волчанска, усљед ватрених и јуришних дејстава противника, с циљем очувања живота наших војника и избјегавања губитака, јединице су извршиле маневрисање и прелазак на повољније положаје", наводи се у поруци Генералштаба Оружаних снага Украјине.

Украјинске трупе које су се браниле у Волчанску и Липцима морале су претходног дана да напусте низ положаја и да се повуку под притиском јуришних јединица "Сјевер" руске војске.

Према руским изворима, Оружане снаге Украјине користиле су у Волчанску баражне одреде, односно групе које не дозвољавају повлачење војницима своје армије.

Руски борци заробили су једног војника из састава тих одреда у граду и он је признао да је пуцао на оне украјинске војнике који су жељели да се повуку без дозволе, преноси ТВ "Фронт".Оставите одговор