Убица из Власенице члан СНСД, из странке негирају

Један житељ села код Власенице умро је од повреда задобијених током прославе у власеничком насељу Рача, саопштила је полиција. Портпаролка Центра јавне безбједности Бијељина Александра Симојловић рекла је да је Д.О. ударио ногом у врат Неђељка Ђурића из села Грабовице, и да је он умро прије но што је донијет у болницу. Починилац је ухапшен […]

недеља, 21 октобра, 2012 / 23:13

Један житељ села код Власенице умро је од повреда задобијених током прославе у власеничком насељу Рача, саопштила је полиција.

Портпаролка Центра јавне безбједности Бијељина Александра Симојловић рекла је да је Д.О. ударио ногом у врат Неђељка Ђурића из села Грабовице, и да је он умро прије но што је донијет у болницу.

Починилац је ухапшен и биће предат Окружном тужилаштву у Источном Сарајеву.

По незваничним информацијама, убиство се десило на прослави коју је организовала Српска демократска странка (СДС) поводом побједе на локалним изборима.

Шта јавља БН?

Шездесетједногодишњи Недељо Ђурић из власеничког села Грабовица убијен је синоћ у насељу Рача код Власенице, за шта је осумњичен је Д. Остојић, сазнаје БН ТВ.

Наиме, Остојић је синоћ непозван нашао на славље у власеничком селу Рача, где су присталице СДС-а прослављале победу на протеклим локалним изборима у Власеници. Остојић је иначе познат као активиста СНСД-а близак председнику власеничког СНСД Мићи Краљевићу. Убрзо по доласку, Остојић је почео је да малтертира присутне на скупу, а у једном тренутку попео се на сто и почео да гази све што му се нашло на столу.

На то је реаговао Недељко Ђурић, ратни воји инвалид без једнг плућног крила, али га је Остојић одмах ударио ногом у плућа. Од тежине задобијених повреда, Ђурић је преминуо на путу до болнице.

Пребаци члана другоме

Општински одбор СНСД-а Власеница изразио је забринутост због догађаја у Власеници, гдје је на прослави од повреда у тучи смртно страдао Неђељко Ђурић, те истакао да особа које је нанијела повреде Ђурићу никада није била члан СНСД-а, него један од најистакнутијих чланова Општинског одбора СДС.

Власенички СНСД је затражио да се у вези са овим догађајем укључе највише институције Републике Српске како би се заштитили грађани, јер је, како наводе, Власеница од избора до данас од мирног градића постала град насиља.

Фронтал сазнаје да ће БН телевизија на овај деманти одговорити емитовањем изјаве Остојићевог оца, који ће потврдити да је његов син члан и активиста СНСД.