Пред последњу дебату: Обама и Ромни по 47 одсто подршке бирача

Нешто више од две недеље пред одржавање председничких избора у Америци, кандидати демократа и републиканаца, Барак Обама и Мит Ромни, имају подједнаке шансе да однесу победу. Истраживања показују да је у овом тренутку немогуће процијенити ко ће водити САД у наредне четири године, пошто је трка потпуно изједначена. Према анкети Ен-Би-Си њуза и „Вол стрит […]

недеља, октобар 21, 2012 / 21:41

Нешто више од две недеље пред одржавање председничких избора у Америци, кандидати демократа и републиканаца, Барак Обама и Мит Ромни, имају подједнаке шансе да однесу победу.

Истраживања показују да је у овом тренутку немогуће процијенити ко ће водити САД у наредне четири године, пошто је трка потпуно изједначена.

Према анкети Ен-Би-Си њуза и „Вол стрит журнала” која је данас објављена, Обама и Ромни би добили по 47 одсто гласова међу бирачима који су рекли да ће изаћи на изборе.

Претходно истраживање ових кућа, спроведено прије прве предсједничке дебате, давало је Обами три одсто предности – 49 према 46 одсто.

Демократе брине чињеница да Обама има предност од пет одсто међу свим регистрованим бирачима, али да се та предност топи код оних који кажу да ће гласати, што указује да би један дио Обаминих симпатизера могао да остане код куће 6. новембра.

Ромни има предност од 10 одсто међу мушкарцима (53 према 43 одсто), док Обама има већу подршку жена (51 према 43 одсто).

До избора двојицу кандидата сутра увече чека последња телевизијска дебата у којој ће тема бити спољна политика.Оставите одговор