У Сарајеву се осми пут такмичи у голфу (а није двица)

Протеклог викенда у Сарајеву је у прекрасном окружењу ВФ Голф клуба одржан 8. Сарајево Про Ам Голф турнир. Словенац Себастијан Ајстер побједио је на у конкуренцији професионалних голфера (про), док је код аматерских играча (Ам) најбољи био првак Босне и Херцеговине Младен Мушура.

среда, 3 октобра, 2018 / 12:31

Фронтал.СРБ, као промотер скрајнутих или непопуларних спортова, преноси ово саопштење, али наравно само пресловљено на српско писмо, јер нам се не да исправљати ту количину страних појмова у домаћем тексту:

Одличном игром у оба дана Себастијан није дозволио никаква изненађења, а највеће разочарење овог турнира је прошлогодишњи побједник Хакан Yамац из Турске који је завршио на 10-ом мјесту. Ајсер, који је иначе вишетруки побједник овог турнира, ће ову побједу памтити по ударцу на првој рупи сарајевског голф терена погодио са 132 метра који је убацио право у рупу и добио као награду нови скутер.

Иначе, традиција је код великих голф турнира на којима играју професионални играчи да се на једној рупи постави награда, углавном скупљи аутомобили, па тко убаци у рупу из прве вози награду кући.Да напоменемо да је на рупи један од како постоји голф игралиште у Сарајеву до сада остварен само један популарни "Холе Ин Оне".

Друго мјесто у конкуренцији професионалаца заузео је Миро Раич из Загреба, док је треће мјесто заузео Синан Цаглаyан из Турске. Код аматерских голфера слична ситуација, сјајни сплићанин Младен Мушура није дозволио никаква изненађења. Фаворит на папиру оправдао је свој рејтинг и одличном игром ова два дана у Сарајеву заслужено однио са собом најновији дривер, што је била награда за прво мјесто. Друго мјесто заузео је Тихо Парлов, док је трећи био прошлогодишњи побједник Самир Смајић.

У нетто обрачуну најбоља је била Ермина Вучкић. Други је био Јерко Јуришић, а треће мјесто заузео је Симон Вабич из Словеније.

Екипа Синана Цаглаyана у саставу: Ермина Вучкић, Милица Ошап и Мерим Вучкић освојили су прво мјесто екипно и освојили партиципацију за Балкан Опен у Белеку који ће се одиграти крајем новембра. Награде најбољима уручили су предсједник Голф Савеза БиХ Јасмин Селманагић и предсједник БХ ПГА , Дејан Шаран.Оставите одговор