Умићевић конкретни: Странци напоље – Српска је економски талац БиХ

Кандидат СНСД за посланика у парламенту БиХ из Изборне јединице један Маринко Умичевић упозорио је да је Република Српска економски талац БиХ, те поручио да због тога у Сарајеву треба да буду људи који ће се залагати за Српску.

среда, 3 октобра, 2018 / 12:21

Умичевић је оцијенио да је на нивоу БиХ 70 одсто проблема када је ријеч о привреди, јер се у Сарајеву води царинска и монетарна политика.

"СНСД тамо треба да има људе који знају шта желе, људе из привреде, оне који ће наступати аргументовано", рекао је Умичевић Срни.

Према његовим ријечима, БиХ је једина земља у свијету која има високог представника, странце у Уставном суду и одбору директора Централне банке.

"Народи у Српској, Федерацији БиХ, као и у региону тешко живе, али мислим да има наде. Међутим, док год се буду петљали странци и амбасадори, овдје неће бити живота", нагласио је он.

Умићевић је оцијенио да људи, посебно млади, напуштају општине у Српској, посебно рубне и "трбухом за крухом" одлазе у Бањалуку и иностранство, те да треба учинити све да се то заустави.

Говорећи о предизборној кампањи, Умичевић каже да је у њој било највише "празних прича", те да многи нападају, а ништа не нуде.

"Крајње је вријеме да се народ мало пробуди. Толико је обећања и трговања, чак је и један Младен Иванић почео да тргује, да прича да му је стало до Српске и српског народа, а стало му је `као до лањског снијега`", сматра Умичевић.

Он је додао да су предизборне трибине СНСД-а биле веома добро посјећене, те да је народ исказао поштовање према кандидатима за српског члана Предсједништва БиХ и за предсједника Српске Милораду Додику и Жељки Цвијановић, као и према кандидатима за све нивое власти у Српској и БиХ.

"Надам се да ће кампања завршити мирно и достојанствено, у духу демократије и толеранције", закључио је Умичевић.