У Приједору тужилаштву предат случај финансијера терористичких активности

Полицијски службеници Управе за борбу против тероризма и ексремизма Министарства унутрашњих послова Републике Српске, поднијели су, Републичком јавном тужилаштву Републике Српске, допуну Извјештаја против лица З.К. (1973), због сумње да је починило кривично дјело "Финансирање терористичких активности" члан 300 КЗРС.

петак, 31 августа, 2018 / 11:45
Лице се сумњичи да је у периоду од новембра 2012. године до августа 2016. године, у више наврата уплатио веће суме новца за који се сумња да је кориштен за извршење кривичних дјела из области тероризма.
Одређену суму овог новца З.К. је уплатио на рачун лица иницијала Х.Б. знајући да ће исти бити употребљен за извршење кривичних дјела "Јавно подстицање на терористичке активности" из члана 202а. "Врбовање ради терористичких  активности" из члана 202б. и "Организовање терористичке групе" из члана 202д. став 2 КЗ БиХ, а за која је лице Х.Б. касније и осуђено од стране Суда БиХ.
Подјећамо да су полицијски службеници Управе за борбу против тероризма и ексремизма МУП-а Републике Српске, 07.12.2017. године, Републичком јавном тужилаштву Републике Српске, поднијели Извјештај против лица З.К. (1973), због сумње да је починило кривично дјело "Финансирање терористичких активности".
Такође, припадници Полицијске управе Приједор, тадашњег Центра јавне безбједности Приједор, Окружном јавном тужилаштву Бања Лука су 01.08.2014. године против истог лица поднијели Ивјештај о извршеном кривчном дјелу "Тешко убиство" два лица у Трнопољу.


Оставите одговор