Бореновић са европарламентарцима Европске народне партије

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић састао се данас са делегацијом групације Европске народне партије у Европском парламенту.

петак, 31 августа, 2018 / 11:24
Делегацију европских парламентараца предводио је Андреј Ковачев, потпредсједник групације Европске народне партије у ЕП, задужен за проширење и земље Медитерана, а заједно с њим у посјети БиХ су и парламентарци Кристијан Дан Преда, Дубравка Шуица, Адам Зејнфелд и Жељана Зовко.
Теме састанка су биле актуелна политичка ситуација и изборна очекивања ПДП-а и Савеза за побједу. Бореновић је истакао снажну увјереност у побједе Младена Иванића и Вукоте Говедарице за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, као и Савеза за побједу на нивоу РС и БиХ. Предсједник Бореновић је упознао делегацију са Програмом обнове Републике Српске, базиран на европским вриједностима, посебно у домену економије и владавине права, које нуде рјешења и за горући проблем са којим се суочавамо, а то је одлазак младог и радно способног становништва.
Европска народна партија, чији је ПДП члан од 2004 године, пружа пуну подршку и очекује да ће Босна и Херцеговина наставити пут европских интеграција који ће резултирати скорим чланством у породици европских држава, истакнуто је током састанка.