Троје мртвих код Лакташа, убијен власник Сектор секјуритија, пратилац и нападач

Бањолучки бизнисмен Славиша Крунић убијен је ноћас у пуцњави у мјесту Јаблан у општини Лакташи, јављају "Независне новине", наводећи да су у пуцњави страдали и његов запослени и један од нападача.

уторак, 23 априла, 2019 / 11:12

Како се наводи, Крунић је у УКЦ Републике Српске примљен у тешком стању и подлегао је ранама. У њега је, према незваничним сазнањима, испаљено више хитаца.

Нападачи су Крунића чекали у двије засједе испред породичног имања, и са те двије стране су испаљени рафали када је успорио аутомобил у коме су били Крунић и његов возач, који је теже рањен. Убијен је Жарко Павловић,запослени у Сектор секјуритију.

Бањолучки медији пренијели су да су у нападу на Славишу Крунића учествовале двије особе.

Према незваничним информацијама, страдали нападач је Жељко Ковачевић, који је од раније познат полицији, и робијао је и 11 година затвора због разбојништва.

Крунић је био власник више бањалучких фирми, међу којима су компанија за обезбјеђење лица и објеката и ланац пекара.

Комшије тврде да је Крунић недавно дошао у породичну кућу са супругом и четворо дјеце јер реновира стан у Бањој Луци. Медији истичу да је Крунић помињан у контексту рекетирања од стране власти у РС, што је било забиљежено у депешама које је открио Викиликс.

-Чули смо оптужбе да Додик врши притисак на противнике у приватном сектору. Славиша Крунић, власник успјешне фирме Сектор Секјурити са сједиштем у Републици Српској, 16. јула нас је обавијестио да Додиков тјелохранитељ (шеф обезбјеђења оп. а.) Милош Чубриловић и његов кум Велибор Шотра, врше притисак на њега да прода своју фирму њиховој фирми за безбједност Алфа – стоји у депеши коју је послао тадашњи амерички амбасадор Чарлс Инглиш.

Сам Крунић је касније за сарајевску ТВ Фејс изјавио да "овдје могу опстати само они којима ће управљати Додикови људи и доносити им новца онолико колико им је потребно".
7 КОМЕНТАРА

 1. Нема никакве сумње да је у питању наручено убиство, и важније је од починилаца злочина открити наручиоца.
  Крунић бјеше успјешан пословни човјек, са добром репутацијом, запошљавао је много радника, самим тим обезбјеђивао велики број породица, агенција Сектор Секјурити је такође имала добру репутацији, „преузимали“ су конкурентима послове не само у Српској него и у фед.БиХ, ту је лако стећи нове непријатеље.

  Како то и бива, и што је неизбјежно, кренули су спинови, конструкције, видимо и у овом тексту, наведен је датум (16.јули) када се пожалио Славиша да му „неки Додикови“ загорчавају живот али не и година (??), свакако прије 10+ година јер то бјеше у вријеме амбасадора САД у БиХ Инглиша како стоји у тексту.

  И овај напрасно извучен детаљ од прије 10ак година и други спинови су усмјерени ка дежурном злоћи, Додику наравно. На жалост у тим спекулацијама допринос дају и они који због функције не би смјели, па је извјесни Драган Мектић (http://www.rtvbn.com/3949557/iza-ubistva-stoji-potpis-vlasti) по занимању корисни идиот бошњачке политике, што упорно и доказује, на свом твитеру дао поспрдан коментар;
  „Sve će to riješiti rezervni sastav policije“
  на латиници наравно и ниво резоновања клинца из 6.разреда основне. Неко би требао скренути пажњу овом несрећнику да би се због фукције коју обавља требао уздржати од таквих инфантилних и глупих коментара, посебно што су људи убијени.

  Искуство нас учи да у оваквим случајевима у старту проказани и обиљежени злоћо не мора бити онај ко стоји иза злочина, и то ће истрага открити.

  Пред полицијом Српске је тежак задатак, овакви случајеви су увијек тешки, траже много преданог рада.
  Породицама убијених сућут, полицији пуно среће у расвјетљавању овог злочина.

  1. Није ово никакав тежак задатак.

   Ово је удбашки криминални обрачун.

   СДС је у рату, тачније речено СДБ, је у рату створила одређену квоту капитала.
   Сада се то тали.
   Они који су били заштићени свједоци у Хагу мислили су да ће стрпавањем неких на доживотне и дугогодишње робије присвојити и њихову “зараду“ су се прерачунали.

   Хашки робијаши (садашњи и бивши) добро знају код кога су “њихове“ паре.
   А јадници који су мисили да могу вјечно бити “чувари туђих пара у зимском периоду“ сада плаћају главом.

   Ово је тек почетак.

   Што се мене тиче, ја бих да се ово посматра са стране, нека се међусобно поубијају, а само пазити да се паре не износе вани.

   То је једини начин да се народу врати његово, и да се очистимо.

  2. Породицама убијених сућут, полицији пуно среће у расвјетљавању овог злочина.

   Велиш сућут!?