Тихић: Попис ће показати да у БиХ живи преко 50 посто Бошњака

У Источној Босни смо разочарани односом активиста. Срамота је да у Вишеграду имамо само осам пописивача, а могли смо имати 40. Гдје су ти силни Вишеграђани који живе у Сарајеву, који су на разноразним позицијама. Мислим да ти људи више не требају у име СДА-а да обнашају никакву функцију, истакао је Тихић. Предсједник Странке демократске […]

четвртак, 17 октобра, 2013 / 21:59

У Источној Босни смо разочарани односом активиста.

Срамота је да у Вишеграду имамо само осам пописивача, а могли смо имати 40. Гдје су ти силни Вишеграђани који живе у Сарајеву, који су на разноразним позицијама. Мислим да ти људи више не требају у име СДА-а да обнашају никакву функцију, истакао је Тихић.

Предсједник Странке демократске акције (СДА) Сулејман Тихић у вечерашњем интервјуу у Дневнику Д Федералне телевизије (ФТВ) казао је да очекује да ће резултати пописа становништа БиХ показати реалне показатеље, да у БиХ живи преко 50 посто Бошњака, а можда и 55 посто, а у РС-у 15 посто.

"У Источној Босни смо разочарани односом активиста. Срамота је да у Вишеграду имамо само осам пописивача, а могли смо имати 40. Гдје су ти силни Вишеграђани који живе у Сарајеву, који су на разноразним позицијама. Мислим да ти људи више не требају у име СДА-а да обнашају никакву функцију" – истакао је Тихић.

На питање шта ће бити сутра на дневном реду Колегија СДА, Тихић је одговорио да ће бити ријечи о пресуди "Сејдић-Финци, изборном закону те о "ставу везаном за законе који су усвојени у Парламенту БиХ на штету не само бошњачког народа“.

"То је корак назад у односу на провођење реформе, па ћемо видјети како ћемо се даље понашати" – рекао је предсједник СДА.

Одговарајући на питање да ли се провођење пресуде "Сејдић-Финци" претвара у рјешевање уставноправног положаја Хрвата потврдио је да је то нажалост чињеница и да се о том питању треба разговарати ван пресуде "Сејдић-Финци“.

"Слажем се да уставноправни положај Хрвата није једнак као код Срба, поготово код Срба који имају ентитетско гласање. Међутим, ХДЗ се закачио само за СНСД и покушавају да кроз једну врсту опструкције провођења те пресуде рјеше питање положаја Хрвата и то само у једном сегменту, избор за члана Предсједништва" – рекао је Тихић.

При томе, како каже, "има осјећај да људи из ХДЗ-а и СНСД-а хоће да им се напише да то мора бити канидат из ХДЗ-а“.0 КОМЕНТАРА

 1. „Предсједник Странке демократске акције (СДА) Сулејман Тихић у вечерашњем интервјуу у Дневнику Д Федералне телевизије (ФТВ) казао је да очекује да ће резултати пописа становништа БиХ показати реалне показатеље, да у БиХ живи преко 50 посто Бошњака, а можда и 55 посто, а у РС-у 15 посто.“

  Па шта? Шта ако имаш 55%? Шта нам то поручујеш, да ћемо бити национална мањина? Радиш на самосталности Републике Српске?

  http://www.atvbl.com/kolumne/popis-stanovnistva-ili-pocetak-kraja-bih/

 2. Po prvi put nakon turskog zemana – hrišćana je u ovoj našoj zemlji manje nego muslimana.

  Sa druge strane Bošnjaci su se jasno i glasno nametnuli kao najveća etnička grupa. Nisu se podijelili na Bosance, Muslimane i Bošnjake a etničko čišćenje i genocid ih nisu brojčano ugrozili. Hrvati su prestali da cure iz BiH sada se njihov broj smanjuje mnogo većom brzinom. Srbi sada cure i naš se broj smanjuje po nekoliko hiljada godišnje. Za 30 godina, Bošnjaci će već jurišati dvotrećinsku većinu u Bosni i u Hercegovini.

 3. Nažalost, to je bilo vidljivo i prije početka popisa jer su popisna pitanja sugestivna a popisivači instruirani. Za 4 člana moje porodice umjesto ‘bosanac’, popisivačica je označila ‘bošnjak’. Kada nismo pristali da potpišemo počela je da muca nešto kao ‘..pa nisam obratila pažnju…pa zar to nije isto…pa šta sad da radim…’. Popunila je nove materijale a pogrešne će navodno poništiti. Samo me interesuje koje je predala.

  Ovaj sa slike i Mile već odavno imaju rezultate popisa.
  Treba nama Čaušesku scenario (X7).

 4. Тако ми моје 32 дјеце, има нас највише.

  Таман кад помислим да смо сулуди и да немамо пут, ту су добри Бошњаци да подигну стандард и да поред њих изгледамо супер нормално. Чему се они надају, и шта им је политички ослонац.

 5. ex-1978, 18.10.2013. 06:24:22 [92285]

  Опет сјецкаш гљиве у хашиш..

  prophet, 18.10.2013. 08:58:55 [92287]
  „Treba nama Čaušesku scenario (X7).“

  Потписујем. Али прво одузети сву имовину ужој и широј фамилији, сестрићима и кумовима.

  Значи једини закључак пописа ће бити да се „бошњаци“ (ако се опет не предомисле око назива своје „нације“ до објављивања резултата пописа..) размножавају- џеносајдом.:D Па само у Сребреници смо побили непуних 15 хиљада (или би више?) невиних бошњана- кад оно туп- два’ес година касније њих има дупло! 😀 Као кишне глисте- сјецнеш бошњака на 4 дијела, један дио отпузи у Сарајево, мазне српски стан и пријави се доле, један оде у Малме (али дође на годишњи да га попишу.. B-) ), један се вратио у Козарац – а један лежи у мезарју 😀 Феноменално! 😀

  И шта ће мо кад вас буде 55%? Поцјепати устав и прогласити бошњакистан? 😀

 6. ex-1978, 18.10.2013. 06:24:22

  Родила шљива ове године к’о никад.

  Kalabalak, 18.10.2013. 09:35:13

  Добро си скенирао и екса и бошњачки политички естаблишмент.

  aleks, 18.10.2013. 09:25:36
  „ah, i na popisu 91. su popisivani oni koji nisu tu“

  http://www.youtube.com/watch?v=2fDROTU72nQ
  „eh kad bi ih, ah kad bi uh
  oh ah ih uh…“

  Ma да, треба релативизовати превару. Само да је срушити Српску, сви би били срећни?! Комотније би се осјећали.

Оставите одговор