Како на најбољи начин сачувати име Републике Српске

Само необавијештенима и незаинтересованима за то, одјекнуло је као изненађење саопштење Странке демократске акције од 23. јануара 2019. године да ће неко од њихових функционера у институцијама БиХ покренути поступак пред Уставним судом БиХ за оспоравање назива Републике Српске.


Тихићево здравствено стање стабилно

Опште стање предсједника СДА Сулејмана Тихића је значајно стабилније након прошлоседмичног наглог погоршања, речено је у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Здравствено стање Сулејмана Тихића стабилно

Здравствено стање предсједника СДА Сулејмана Тихића је стабилнно и раде се додатне дијагностичке процедуре од којих ће зависити даљи ток терапија и лијечења, рекла је Срни портпарол Клиничког центра Универзитета Сарајево Мерима Шехић.


Потреси у СДА: Чистка Тихићевих људи

Предсједништво Странке демократске акције (СДА) смијенило је вечерас Бакира Алиспахића, ратног министра унутрашњих послова РБиХ из Кадровске комисије, чиме је отворен лов на све кадрове још актуелног предсједника СДА Сулејмана Тихића, јавља бх. новинска агенција Патриа (НАП).Тихић: Лагумџија износи паушалне и политикантске оцјене

Лидер Странке демократске акције Сулејман Тихић данас је оштро одбацио оптужбе да са Хрватском демократском заједницом (ХДЗБиХ) Драгана Човића дијели Босну и Херцеговину, како је то изјавио први човјек владајуће Социјалдемократске партије (СДПБиХ) Златко Лагумџија коментаришући наводни договор врха СДА и ХДЗ-а о "формули" за провођење пресуде "Сејдић-Финци".Тихић: СДА заинтересована за улазак у владајућу већину на нивоу БиХ

Предсједник Странке демократске акције Сулејман Тихић изјавио је данас да би СДА могла ући у владајућу коалицију на нивоу БиХ ако би претходно била ријешена нека од питања, попут одлуке "Сејдић – Финци", војна имовина и јединствени матични број.


Додик: Уставни суд БиХ давно изгубио кредибилитет

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да захтјев Сулејмана Тихића Уставном суду БиХ за оцјену уставности Уредбе Владе Српске о утврђивању регистрационог подручја за одређивање јединственог матичног броја грађана представља типичну неуспјелу причу, која се зове БиХ.


Тихић затражио оцјену уставности Владе Српске о регистрационим подручјима

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Сулејман Тихић поднио је захтјев Уставном суду БиХ за оцјену уставности Уредбе Владе Републике Српске о утврђивању регистрационог подручја за одређивање јединственог матичног броја грађана.