Тешка комедија: Љајић брани Пуповца

Потпредсједник Владе Србије Расим Љајић изјавио је да очекује да ће представници међународних организација реаговати на бруталан напад на лидера Српског националног вијећа /СНВ/ Милорада Пуповца у Загребу, чиме би се спријечила даља ескалација насиља.

субота, септембар 29, 2018 / 17:07

Он је оцијенио да је напад на Пуповца епилог вишемјесечне кампање коју против њега воде поједини медији, као и десничарске и организације ратних ветерана у Хрватској, учинивши од њега „легитимну мету“.

„Ако овако пролази један од најумеренијих политичара у овом делу Европе, шта тек да очекују обични грађани који не припадају већинској нацији у Хрватској“, рекао је Љајић.

Према његовим ријечима, напад на Пуповца је још један корак назад у односима између Србије и Хрватске јер додатно погоршава политичку климу и сужава простор за дијалог Београда и Загреба.

„А у овом тренутку је најважније да тај дијалог почне што пре и да крену да се решавају сва отворена питања у односима две земље, јер ће то бити од користи и српску заједницу у Хрватској, као и за припаднике хрватског народа који живе у Србији“, рекао је Љајић за Тањуг.

На Пуповца и предсједника Клуба посланика Самосталне демократске српске странке у Хрватском сабору Бориса Милошевића јуче је, док су пролазили поред ресторана „Амфора“ на загребачкој пијаци „Долац“, бачена храна.

Пуповац је, иначе, омиљени Туђманов Србин, којег ми на Фронтал.СРБ више волимо звати Хрбин.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *