Тадић несметано по Сарајеву

Обезбјеђење мјеста кретања и боравка предсједника Србије Бориса Тадићa, који је допутовао у Сарајево, врши Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ, те друге полицијске агенције и Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево. У Дирекцији за координацију полицијских тијела речено је Срни да све ове полицијске организације имају обавезу да омогуће Тадићев несметан пролазак, тако да је […]

среда, 6 јула, 2011 / 12:38

Обезбјеђење мјеста кретања и боравка предсједника Србије Бориса Тадићa, који је допутовао у Сарајево, врши Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ, те друге полицијске агенције и Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево.

У Дирекцији за координацију полицијских тијела речено је Срни да све ове полицијске организације имају обавезу да омогуће Тадићев несметан пролазак, тако да је комплетна пратња коју врши Дирекција договорена са свим другим полицијским агенцијама и ту нема никаквих проблема.

Из Дирекције је истакнуто да није било никаквих пријетњи нити "озбиљних намјера" у вези са Тадићевим боравком у Сарајеву, а процјену угрожености урадила је екипа Дирекције за координацију полицијских тијела, на основу процјена свих полицијских агенција у БиХ.

Тадићеву посјете Сарајеву најавило је Министарство иностраних послова БиХ.

Посјета предсједника Србије изазвалa је велико интересовање медија, тако да се акредитовало више од 60 новинара из око 40 медијских кућа из БиХ и Србије, те из ширег региона, потврђено је Срни из Предсједништва БиХ.

Предсједник Србије Борис Тадић допутовао је у Сарајево у једнодневну посјету БиХ, а на аеродрому га је дочекао министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај.

Добродошлицу Тадићу, који је стигао у 10.00 часова, пожељели су и српски амбасадор у БиХ Нинослав Стојадиновић и амбасадор БиХ у Србији Борис Арнаут, те градоначелник Сарајева Алија Бехмен.

Приликом свечаног дочека Тадића на аеродромској писти био је постројен почасни вод Оружаних снага БиХ.