Трећепозивци на геј паради

Ко се први зове на торжествени марш истополне љубави у Срба? Ана Брнабић? Александар Вучић? Ко је присталији да се појави? Жељка Цвијановић или Јелена Тривић? Милорад Додик или Мирко Шаровић? Иако крајњи трећепозивац у овој причи, позван сам да проговорим.


Косовски мит произведен на Тајвану

Било је заиста напето, да би се ријешило врло просто. Али дугорочно злокобно, јер се обруч око Сједињених Ентитета Америке стеже. Ненси Пелоси је слетила на писту у Тајпеју и поред упозорења Народне Републике Кине, да такво нарушавање њеног суверенитета може имати озбиљне посљедице. Александар Вучић, врховни командант Војске Србије, подигао је борбену готовост због регистарских таблица и личних докумената на Косову и Метохији. И није дошло до специјалне војне операције. Ни Кине, ни Србије. Али се свијет промијенио.

Дани(ј)ел Симић: Закључци Народне скупштине – десет у пола са Човићем

На рођендан премијера Вишковића, Народна скупштина је усвојила 13 закључака од којих је најзначајнији број 10. Вођа Хрвата из Широког Бријега и околине нам је поручио том приликом да чувамо Српску као зјеницу ока свог. Оштро ухо је ухватило тон сјетног флешбека на везивање застава с муслиманима из 1990. године, док је већина чула упозорење да Срби "ма што тко мислио о вама" не увиђају да је на снази Дејтон 2.


Дани(ј)ел Симић: По коју цијену ући у, да простите, заједничке органе?

Постоје два озбиљна политичка питања, а да се за њих нарогушено занимају и међународни мешетари. Једно је неприступање НАТО, а друго је неприступање тзв. "заједничким институцијама". Оба питања дугорочно одређују положај српског народа, али потоње доспијева прије. И то по молби предсједника Србије, Александра Вучића.


Зашто Александар Вучић, ипак, није Борис Тадић: Србија ће платити порески дуг Митрополије у Црној Гори

Србија се никада није мијешала у питање избора у Црној Гори, нити је жељела да одлучује ко је на власти, а ко у опозицији, рекао је предсједник Србије Александар Вучић. Он је казао да ће Србија платити све што треба како би помогла Митрополији црногорско-приморској.
Б. Тадић: ДС прво да се консолидује унутар себе па онда да окупља опозицију

Тадић је у интервјуу за Новости рекао да je, што се тиче евентуалне сарадње са ДС, потребно да се види да ли ће та странка и под новим руководством наставити политику наглих заокрета у ставовима спрам политичких и финансисјких интереса њених челника или ће "јасно поставити политику странке и дослиједно је се држати".


Ботаника: Тадић није основао нову странку већ су се Зелени претворили у НДС

Лидер Нове демократске странке Борис Тадић није регистровао посебну странку, већ се са својим тимом званично "припојио" Зеленима Србије Ивана Карића, пишу "Новости", објашњавајући како је формално настала НДС, без прикупљања 10.000 потписа.


Борис Тадић напустио ДС

Због неслагања са руководством ДС-а, Борис Тадић поднио оставку на мјесто почасног предсједника и напустио ту странку.