21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Борис Тадић напустио ДС

Због неслагања са руководством ДС-а, Борис Тадић поднио оставку на мјесто почасног предсједника и напустио ту странку. "Зато што се у политички блок око ДС враћају људи који су јој донели епитет аферашке и корупционашке странке данас сам одлучио да изађем из чланства у ДС-у и дао оставку на место почасног председника", рекао је Тадић. […]

четвртак, 30 јануара, 2014 / 16:48

Због неслагања са руководством ДС-а, Борис Тадић поднио оставку на мјесто почасног предсједника и напустио ту странку.

"Зато што се у политички блок око ДС враћају људи који су јој донели епитет аферашке и корупционашке странке данас сам одлучио да изађем из чланства у ДС-у и дао оставку на место почасног председника", рекао је Тадић.

Тадић је рекао да не може да прихвати да актуелно руководство ДС-а иде на изборе са негативним наслеђем те странке, коју по њему симболизује Зоран Живковић због бројних афера које су пратиле рад некадашњег премијера.

"Због тога нисам прихватио место у Изборном штабу ДС-а и напустио сам странку", рекао је Тадић на конференцији за новинаре.

Тадић је дементовао да је основао Демократски блок и додао да ће брзо донијети одлуку да ли ће и на који начин учествовати у предстојећим парламентарним изборима заказаним за 16. март.

"Мој гест није против Демократске странке, већ управо за ДС", каже Тадић.