21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Б. Тадић: ДС прво да се консолидује унутар себе па онда да окупља опозицију

Тадић је у интервјуу за Новости рекао да je, што се тиче евентуалне сарадње са ДС, потребно да се види да ли ће та странка и под новим руководством наставити политику наглих заокрета у ставовима спрам политичких и финансисјких интереса њених челника или ће "јасно поставити политику странке и дослиједно је се држати". Тадић је […]

четвртак, 5 јуна, 2014 / 15:23

Тадић је у интервјуу за Новости рекао да je, што се тиче евентуалне сарадње са ДС, потребно да се види да ли ће та странка и под новим руководством наставити политику наглих заокрета у ставовима спрам политичких и финансисјких интереса њених челника или ће "јасно поставити политику странке и дослиједно је се држати".

Тадић је додао да треба видјети који су ставови ДС-а о централним питањима, на који начин ће се обрачунати са корупцијом у властитим редовима и да ли ће мјењати кадровска рјешења.

"Да нисмо мислили да су те промене потребне не бисмо ни напуштали ДС", истакао је Тадић.

Лидер НДС-а је оцјенио и да би ДС требало прво да се консолидује унутар себе прије него што изађе са идејом да консолидује опозицију.

"Наши разговори о евентуалној сарадњи у будућности зависе од тога колико и на који начин ће промена руководства ДС утицати на промену њене политике и начина функционисања", прецизирао је Тадић.

Тадић је додао и да је са Пајтићем разговарао о политичкој и економској ситуацији у Србији, као и да о томе редовно разговара и са лидерима других и опозиционих и владајућих странака.

Пајтић није желио да потврди за Новости да је разговарао са Тадићем, али није искључио могућност заједничког опозиционог дјеловања.

"Желимо да на платформи борбе за Србију као правну, демократску и социјално одговорну државу окупимо што шири блок нама сродних странака, удружења и јавних личности. У таквој сарадњи је и НДС добродошао", рекао је Пајтић.

Живковић: Тадић је издао своју партију

"То није никакав лични став. То је питање принципа, јер је он издао своју партију, а самим тим и српску опозицију", рекао је Живковић новинарима у српском парламенту, преноси Танјуг.

Коментаришући идеју формирања тог блока, Живковић је рекао да му још увек није јасно шта то значи, које су идеје блока, шта би то променило у деловању политичких странака које би се у њему нашле.

"Једино могу да закључим да бисмо имали паролу на изборима "гласајте за ДБ – демократски блок", шаљиво је прокоментарисао Живковић.

Истакао је да је за 40 дана ова влада показала да је неспособна и да се то најбоље видело у ситуацији када су се у Србији догодиле поплаве, нарочито у Обреновцу.

Коментаришући јучерашњу ситуацију у парламенту када представницима регулаторних тела није дозвољено да говоре, Живковић је рекао да је то наставак лошег понашања које је започела председница парламента.

Извињење скупштине Живковић је прокоментарисао да би то било "као када би неког полили врелом водом, а онда му дате после марамицу да се обрише".

Живковић је овом приликом објавио да је "вредност незаконитих набавки за прошлу годину 31 милијарда динара" и додао да од када постоји Државна ревизорска институција (ДРИ), нико није кажњен.

Уколико се овако настави, судбина Србије је катастрофална, рекао је Живковић и додао да је представницима власти боље да раде свој посао по закону осам сати, него да раде по 22 сата, како они кажу, јер су направили много проблема.

Није исказана имовина у завршном рачуну за 2012. годину у вредности од 14,5 милијарди евра, закључио је Живковић.

Навео је и да је доказ бахатог понашања власти то што ЕПС прелази из својих просторија у Белвил и упитао по којој се то јавној набавци ради.

"То су свакодневни докази да се у држави не поштују правила, да не постоји план, нити стратегија", истакао је Живковић.