08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Ботаника: Тадић није основао нову странку већ су се Зелени претворили у НДС

Лидер Нове демократске странке Борис Тадић није регистровао посебну странку, већ се са својим тимом званично "припојио" Зеленима Србије Ивана Карића, пишу "Новости", објашњавајући како је формално настала НДС, без прикупљања 10.000 потписа. То су морали да учине јер, како наводи лист, не би успели да до избора 16. марта заврше цијели процес регистрације нове […]

недеља, 23 фебруара, 2014 / 10:29

Лидер Нове демократске странке Борис Тадић није регистровао посебну странку, већ се са својим тимом званично "припојио" Зеленима Србије Ивана Карића, пишу "Новости", објашњавајући како је формално настала НДС, без прикупљања 10.000 потписа.

То су морали да учине јер, како наводи лист, не би успели да до избора 16. марта заврше цијели процес регистрације нове странке, већ би наступали као удружење грађана.
Стварање Нове демократске странке одиграло се у два корака: прво су Зелени формално одлучили да се фузионишу са нерегистрованом НДС, затим су усвојили нов статут и програм и у регистар политичких партија, 10. фебруара, уписали ново име – Нова демократска странка – Зелени.

Под тим називом Тадићева странка и званично учествује на изборима, али се као њен предсједник и заступник у регистру и даље води Иван Карић.

Кандидат за посланика НДС-Зелени Александар Сенић објашњава да су искористили већ регистровану странку, јер би процедура озваничења нове трајала два мјесеца.
"Суштински, НДС-Зелени је нова странка, јер има и нови статут и програм. Када су Зелени усвојили ова документа и промијенили име, ми смо сви практично постали чланови. Карић се формално води као предсједник, али је Тадић лидер странке", каже Сенић.