21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Дачић: За лоше стање у српској полицији одговоран Борис Тадић

Потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је да је за лоше стање у врху српске полиције одговоран бивши предсједник Србије Борис Тадић. Дачић, који је и бивши министар унутрашњих послова, одбацио је као „лицемерје“ и пребацивање кривице на друге Тадићеву изјаву да, заједно са смијењеним начелницима полицијских управа, мора да сноси одговорност за лоше резултате […]

понедељак, 23 јуна, 2014 / 09:43

Потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је да је за лоше стање у врху српске полиције одговоран бивши предсједник Србије Борис Тадић.

Дачић, који је и бивши министар унутрашњих послова, одбацио је као „лицемерје“ и пребацивање кривице на друге Тадићеву изјаву да, заједно са смијењеним начелницима полицијских управа, мора да сноси одговорност за лоше резултате у борби против организованог криминала.

„Ако неко има одговорност, има је Тадић, јер је Демократска странка, док је била на власти, штитила полицијски врх од промене. Они су руководили полицијом преко Савета за националну безбедност и Бироа за координацију служби безбедности“, рекао је Дачић за београдски дневник „Данас“.

Тадић је рекао раније да бивши министар унутрашњих послова Ивица Дачић није реформисао МУП Србије током шест година колико је био на његовом челу.