Тадић и Дачић договорили приоритете и принципе

Демократска странка Бориса Тадића и коалиција СПС-ПУПС-ЈС Ивице Дачића постигли су сагласност о приоритетима, принципима и програму нове владе, али се разговори о формирању владе Србије настављају. Тадић и Дачић су, послије трочасовних разговора, рекли на конференцији за новинаре да ће се за неколико дана знати ко ће чинити окосницу будуће владе и ко ће […]

среда, јун 13, 2012 / 06:03

Демократска странка Бориса Тадића и коалиција СПС-ПУПС-ЈС Ивице Дачића постигли су сагласност о приоритетима, принципима и програму нове владе, али се разговори о формирању владе Србије настављају.

Тадић и Дачић су, послије трочасовних разговора, рекли на конференцији за новинаре да ће се за неколико дана знати ко ће чинити окосницу будуће владе и ко ће бити трећи или четврти партнер те да су договорени програм и принципи.

Тадић је рекао да ће стручне службе и њихови сарадници у наредном периоду разговарати о структури владе, министарствима, расподјели надлежности и осталом.

"О томе ко је трећи или четврти партнер сазнаћете врло брзо и верујем да ће врло брзо бити формирана парламентарна већина" рекао је Тадић.

Он је додао да је разговарано о економским и политичким питањима са којима ће се нова Влада суочавати у наредном периоду, напомињући да предстоји пуно посла и да ће се јавности обратити у наредних неколико дана.

Лидер социјалиста Дачић је рекао да је постигнута сагласност о државним и националним питањима, економском и социјалном програму те додао да се у наредним данима настављају преговори.

"У наредним данима предстоје нам разговори који ће претходити формирању владе", нагласио је Дачић, истичући жељу и потребу да влада што прије буде формирана.

Дачић је раније изјавио да се СПС противи да влада зависи од оних који говоре против Републике Српске и Косова, као што је ЛДП, али да не може стабилност владе да зависи ни од ДСС која је против европских интеграција Србије.

Састанку представника ДС-а и коалиције СПС-ПУПС-ЈС присуствовали су лидери ДС-а Борис Тадић, СПС-а Ивица Дачић, ПУПС-а Јован Кркобабић и ЈС-а Драган Марковић, каои замјеник предсједника ДС-а Драган Ђилас и потпредсједница те странке Јелена Триван.

Разговори су почели нешто послије 15.00 часова, а ово је друга рунда разговора представника ДС-а и коалиције око СПС-а.Оставите одговор