Таблетни рачунари хит великог сајма гаџетерије

Таблети ће бити у центру пажње овогодишњег Сајма електронике за широку потрошњу ЦЕС (Конзјумер Елецтроникс Шоу), који је отворен у четвртак и траје до 9. јануара у Лас Вегасу. За три дана биће представљено, судећи према ранијим најавама, између 40 и 80 нових модела, а међу новопридошлима у том тржишном сегменту, требало би да се […]

петак, јануар 7, 2011 / 15:50

Таблети ће бити у центру пажње овогодишњег Сајма електронике за широку потрошњу ЦЕС (Конзјумер Елецтроникс Шоу), који је отворен у четвртак и траје до 9. јануара у Лас Вегасу.

За три дана биће представљено, судећи према ранијим најавама, између 40 и 80 нових модела, а међу новопридошлима у том тржишном сегменту, требало би да се нађе и америчка Моторола, са својим уређајем заснованим на Андроид платформи.

Истраживачка компанија "Гартнер"‚ прогнозира да ће тржиште таблет рачунара до 2013. године порасти више од седам пута, са очекиваном продајом од 150 милиона уређаја годишње.

Продаја персоналних рачунара би, међутим, према тим прогнозама, требало да расте много спорије – око 15 процената годишње и да у 2014. достигне 610 милиона.

Мајкрософт је, рецимо, таблете прогласио приоритетом како би конкурисао АјПеду компаније Епл.

Друге двије велике теме ЦЕС су смартфон модели мобилних телефона и телевизори повезани са Интернетом. Аналитичари тако очекују први систем који ће омогућити сурфовање по вебу преко телевизијског екрана, уз помоћ Виндовса 7.

Сајам је, како указују стручњаци, прилика и за америчке телекомуникационе компаније да се похвале својим инвестицијама у мобилну телефонију четврте генерације (4Г).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *