Бреговић се враћа у Сарајево?

У разговору са градоначелником Алијом Бехменом и челницима Сарајева Горан Бреговић је данас и званично потврдио да се са породицом намјерава вратити у свој родни град, гдје би наставио стваралачки рад. Градоначелник Сарајева проф. др. Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем примио је данас музичара, композитора и некадашњег лидера Бијелог дугмета, Горана Бреговића. У разговору […]

петак, 7 јануара, 2011 / 18:43

У разговору са градоначелником Алијом Бехменом и челницима Сарајева Горан Бреговић је данас и званично потврдио да се са породицом намјерава вратити у свој родни град, гдје би наставио стваралачки рад.

Градоначелник Сарајева проф. др. Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем примио је данас музичара, композитора и некадашњег лидера Бијелог дугмета, Горана Бреговића.

У разговору са челницима Сарајева, популарни Брега је казао да се са породицом намјерава вратити у свој родни град, гдје би наставио свој стваралачки рад, те тако оповргао своје доненадве тврдње како му је "Сарајево некако мало".

– Ово је први пут да ми је пријем уприличио један градоначелник Сарајева, што ми чини велико задовољство. Уствари, то ми је генијално! – истакнуо је Бреговић, те додао:

– Ја никад прије нисам био код неког градоначелника иако сам почасни грађанин Буенос Аиреса, Атине, Прага, Тиране… Нисам никад био код свог градоначелника, и ово је за мене врло необично и драго. Када бих пронашао неки начин како да радим овдје, долазио бих чешће. Иако више не познајем музичаре који живе овдје, заиста бих волио више радити у Сарајеву – рекао је Бреговић.

Градоначелник Бехмен је казао како је значајно што се један умјетник свјетског калибра, какав је Горан Бреговић, враћа у своје Сарајево.

– Сарајево мора постати центрифугална, а не, као досада, центрипетална сила – нагласио је Бехмен, те додао да ће Град Сарајево и даље подржавати умјетничке ствараоце који представљају најбоље амбасадоре и промоторе Сарајева и Босне и Херцеговине.Оставите одговор