Мала бијела чапља у Бањој Луци 2 (ВИДЕО)

Поред великих сивих чапљи, које су редовни гости највећег града Републике Српске, у ријеци Врбас на дијелу који протиче кроз центар Бање Луке, понекад сретнемо и малу бијелу чапљу.


Код нас борба бикова: Куба усвојила закон о добробити животиња, борба пијетлова није кажњива

Куба је усвојила закон о добробити животиња, први у историји те карипске државе, којим се предвиђају казне за лоше поступање према животињама, али су од његових одредаба изузети борба пјетлова и религијско жртвовање.

Ћубасти гњурац

Живописна птица риболовац, која се посљедњих година слабије среће у Српској, а посебно никако у урбаним срединама.


Ајкуле су потпуно истријебљене у океанима, али за једном се трага

Аустралијске власти трагају данас за бијелом ајкулом која је усмртила човјека у првом оваквом нападу послије 59 година. Већина плажа је затворена, а пливачима је забрањено да улазе у воду послије јучерашњег напада.


Моле се Будвани да помогну у потрази за изгубљеним младунчетом лава

Агенција за заштиту животне средине Црне Горе организује потрагу за младунчетом лава које је прије неколико дана изгубљено у Будви. То је на Фејсбук профилу објавио грађански и еколошки Агенција за заштиту животне средине Црне Горе организује потрагу за младунчетом лава које је прије неколико дана изгубљено у Будви. То је на Фејсбук профилу објавио грађански и еколошки активиста Александар Драгићевић.Бања Лука остала без зоолошког врта

Бања Лука, али и цијела Република Српска, остала је без јединог Зоо врта. Његов власник Зоран Сувајац потврдио нам је да су због неразумијевања власти морали затворити тај дио Зоо парка и сада имају проблем гдје да смјесте све животиње.