Моле се Будвани да помогну у потрази за изгубљеним младунчетом лава

Агенција за заштиту животне средине Црне Горе организује потрагу за младунчетом лава које је прије неколико дана изгубљено у Будви. То је на Фејсбук профилу објавио грађански и еколошки Агенција за заштиту животне средине Црне Горе организује потрагу за младунчетом лава које је прије неколико дана изгубљено у Будви. То је на Фејсбук профилу објавио грађански и еколошки активиста Александар Драгићевић.

уторак, фебруар 8, 2022 / 11:21

"Сјутра у 11:00 испред Агенције, биће организован превоз за Будву како би се претражио терен – Маине, Побори, Марковићи и како би младунче лава било лоцирано и ухваћено од стране биолога”, казао је Драгићевић.Сви заинтересовани који желе да помогну при претрази могу резервисати превоз тако што ће послати емаил на бојан.басановиц@епа.орг.ме

"Лав ће бити смјештен у привремени смјештај прије него што се нађе трајно рјешење у неком од прихватилишта за лавове”, навео је он у објави.

Информација о несталом младунчету лава у Будви одјекнула је регионом. Лав који је у власништву страног држављанина изгубило се прије неколико дана између Лапчића и Марковића. Иако су медији добили информацију да је пронађено, полиција још трага за њим, али и испитује како је уопште дошло у Црну Гору.

Извор: АналитикаОставите одговор