Шаровић: Немају никакав план или стратегију, доносе законе који ступају на снагу послије избора

У историји Народне скупштине још је незабиљежено да је донијет закон који ће ступити на снагу ‘за годину и након избора’. Режим у Републици Српској нема искрену намјеру да врати било коју надлежност, него искључиво игра предизборне игрице што показује и Закон о ВСТС РС који предлажу а који ступа на снагу, можете ли замислити, послије – годину дана!

уторак, фебруар 8, 2022 / 11:50

Предсједник СДС Мирко Шаровић овим ријечима је прокоментарисао Нацрт Закона о ВСТС који ће се наћи пред посланицима.

"Годинама слушамо, и ту се сви слажемо, да начин организације и функционисања ВСТС није добар. И онда нам режим каже да неће дирати тај ВСТС на нивоу БиХ него ће направити још један исти такав, једнако лоше организован и нефункционалан, на нивоу Републике Српске! Причају о поврату надлежности, а остављају и ВСТС на нивоу БиХ, као и Суд БиХ и Тужилаштво БиХ!", истиче Шаровић.

Он наводи да се овим законом не мијења Закон о ВСТС на нивоу БиХ, те да очекује да предлагачи одговоре:

"Шта ћемо када ВСТС на нивоу БиХ именује судије и тужиоце у Републици Српској, јер им је то посао по постојећем закону, а именује их и новоосновани ВСТС Републике Српске? Оваква нерјешена ситуација личи на тоталну конфузију и хаос а предлагачи овог закона то вјероватно и желе.

Он објашњава да власт не каже ништа да ли на територији РС и даље важи Закон о ВСТВ у БиХ и покушава бацати предизборну прашину у очи, водећи читаву Републику Српску у правну анархију и несигурност".

"Принцип им је – хајде да закотрљамо ову тему прије избора, не би ли добили који глас, а након избора ћемо видјети како се извући из свега. Нема овдје ни плана, ни стратегије ни визије ни одговорности према Републици Српској. Постоје само њихови лични интереси и страх од губитка власти који их тјера да наш народ и Републику увлаче у кризу, а онда подвију реп и повуку се назад, без икаквог рјешења, што смо већ видјели на примјеру закона који је наметнуо Валентин Инцко", закључио је предсједник Шаровић.Оставите одговор