Универзитет у Источном Сарајеву

Драга Мастиловић: Историјски ревизионизам на Балкану – Поуке историје

Проф. др Мастиловић, са Универзитета у Источном Сарајеву, Филозофски факултет, Катедра за историју и археологију, између осталог излази са тезом да посљедњи напори за ревизијом и утврђењем кривице за Први свјетски рат, нису ништа друго до увертира за ревизију историје Другог свјетског рата.


Кинези хвале универзитет у српском Сарајеву

Након такмичења "Кинески мост”, које је ове године због кризе са вирусом одржано у онлајн верзији, кинеске новинске агенције су пренијеле вијест о Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву и Катедри за синологију.

Мадригал код Ђокића (довео га Тушевљак)

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у свом кабинету са проф. др Хозеом Мануел Пагес Мадригалом, сарадником Економског института Универзитета у Источном Сарајеву на истраживачким пројектима у области енергетике.РС: 4,6 одсто бруцоша више него лани

На први циклус студија у школској 2010/2011. години у Републици Српској /РС/ уписано је 45 966 студената, што је за 4,6 одсто више у односу на претходну школску годину – рекла је директорка Републичког завода за статистику Радмила Чичковић.


ПМФ ни на небу (Лукавица) ни на земљи (Пале)

Сједиште Природно-математичког факултет /ПМФ/ Универзитета у Источном Сарајеву вјероватно ће бити у Лукавици, али постоји могућност да буде и на Палама, рекао је ректор овог универзитета Митар Новаковић.Случај ПМФ: И Касиповић мисли да треба на остане на Палама

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић изјавио је да неће дати сагласност на одредбу Нацрта Статута Универзитета у Источном Сарајеву да сједиште Природно-математичког факултета овог универзитета буде на Власеници, умјесто на Палама.


Како, чиме студирати?

Влада Републике Српске донијела је јуче одлуку да висина школарине за студијске програме који се изводе на Универзитету у Бањалуци, Универзитету у Источном Сарајеву и на Православном богословском факултету "Свети Василије Острошки" у Фочи износи 1.500 КМ.