ПМФ ни на небу (Лукавица) ни на земљи (Пале)

Сједиште Природно-математичког факултет /ПМФ/ Универзитета у Источном Сарајеву вјероватно ће бити у Лукавици, али постоји могућност да буде и на Палама, рекао је ректор овог универзитета Митар Новаковић. "Још не могу тачно говорити о томе да ли ће ПМФ бити у Лукавици или на Палама. Ако буде изграђена нова зграда у Лукавици за потребе ректората […]

петак, септембар 16, 2011 / 18:07

Сједиште Природно-математичког факултет /ПМФ/ Универзитета у Источном Сарајеву вјероватно ће бити у Лукавици, али постоји могућност да буде и на Палама, рекао је ректор овог универзитета Митар Новаковић.

"Још не могу тачно говорити о томе да ли ће ПМФ бити у Лукавици или на Палама. Ако буде изграђена нова зграда у Лукавици за потребе ректората и факултета Агрономије, онда би ПМФ био у Лукавици, наравно под условом да дођемо до потребних средстава", рекао је Новаковић на конференцији за новинаре.

Он је напоменуо да ПМФ треба издвојити из Филозофског факултета који тренутно има 17 студијских програма и представља мјешавину студија, гдје има најмање три факултета која би требало диференцирати.

Начелник општине Пале Слободан Савић истакао је да није сагласан са тим да сједиште ПМФ-а буде у Лукавици. "Тамо гдје је нешто настало, треба његовати и помагати да остане ту. Такав је случај са ПМФ-ом", рекао је Савић.

Градоначелник Источног Сарајева Винко Радовановић рекао је да је на данашњем састанку, чија је тема била "Сарадња и односи Универзитета у Источном Сарајеву са локалним заједницама", констатовано да досадашња сарадња локалних заједница, не само града, него и општина са Универзитетом није на нивоу на коме би требало да буде.

"Сви смо изразили задовољство што је одржан овакав састанак. Предложио сам да овим састанцима присуствују и представници Министарства просвјете и културе Републике Српске, односно Владе РС", рекао је Радовановић.Оставите одговор