Санадер: Прогони ме тужилац

Бивши хрватски премијер и шеф ХДЗ-а Иво Санадер изјавио је за Хрватску телевизију да је отишао с власти средином 2009. године, јер није хтио да потпише арбитражни споразум са Словенијом, и оптужио државног тужиоца да га прогони.

Санадер излази из затвора

Некадашњи хрватски премијер Иво Санадер требало би да изађе из затвора у Реметинцу у понедјељак, 12. децембра, потврдио је његов адвокат Чедо Продановић.


Санадер пребачен у болницу Ребро

Бивши хрватски премијер Иво Санадер јуче је тајно пребачен у загребачку болницу "Ребро" гдје је због наглог и великог губитка килограма обавио детаљне прегледе.


Санадер добио смјештај у Реметинецу

Бивши премијер Хрватске Иво Санадер, кога хрватско правосуђе терети за корупцију, изручен је Хрватској и смјештен у загребачки затвор Реметинец.Санадер ИНА продао МОЛ-у за 10 милиона евра мита

Бивши хрватски премијер Иво Санадер који чека изручење Хрватској, нафтну компанију ИНА предао је мађарској компанији МОЛ за 10 милиона евра мита, што истражује УСКОК који тражи изручење и притвор за шефа МОЛ-а Золта Хернадија који је дао мито.Санадер за десетак дана у Загребу

Бивши хрватски премијер Иво Санадер, који се од 10. децембра налази у аустријском притвору на основу потјернице Републике Хрватске, највјероватније за десетак дана биће поново у Загребу.


Одложено изручење Санадера до 21. јуна

Тројица судија Вишег земаљског суда у Линцу одлучиће 21. јуна у јавној расправи у Земаљском суду у Салцбургу да ли допуштено изручење бившег хрватског премијера Иве Санадера Хрватској, саопштио је портпарол Вишег земаљског суда у Линцу.