Одложено изручење Санадера до 21. јуна

Тројица судија Вишег земаљског суда у Линцу одлучиће 21. јуна у јавној расправи у Земаљском суду у Салцбургу да ли допуштено изручење бившег хрватског премијера Иве Санадера Хрватској, саопштио је портпарол Вишег земаљског суда у Линцу. Земаљски суд у Салцбургу 9. маја одобрио је изручење Санадера Хрватској на што је његов бечки адвокат Вернер Супан […]

уторак, јун 7, 2011 / 12:42

Тројица судија Вишег земаљског суда у Линцу одлучиће 21. јуна у јавној расправи у Земаљском суду у Салцбургу да ли допуштено изручење бившег хрватског премијера Иве Санадера Хрватској, саопштио је портпарол Вишег земаљског суда у Линцу.

Земаљски суд у Салцбургу 9. маја одобрио је изручење Санадера Хрватској на што је његов бечки адвокат Вернер Супан уложио жалбу, преносе хрватски медији.

Суд у Салцбургу одбио је пустити Санадера (57) на слободу сматрајући да и даље постоји опасност од његовог бјекства.

Санадер је раније најавио да би хтио да му се суди пред аустријским судом, јер сматра да у Хрватској не би имао праведно суђење.

По налогу загребачког жупанијског суда, у Аустрији је замрзнуто око 1,36 милиона евра имовине бившег премијера, која је углавном нађена у његовим сефовима у облику готовине и вредносних папира.

У Хрватској је породици Санадер блокирано 2,58 милиона евра, што готовине, што некретнина и покретне имовине.

Санадера оптужница терети за злоупотребе положаја и овлашшћења и за прање 20,7 милиона куна, што је око 2,8 милиона евраОставите одговор