Либија: Побуњеници заузели град Јафран

Снажне експлозије потресле су рано јутрос Триполи када су снаге НАТО још једном бомбардовале либијску престоницу, док су побуњеничке снаге заузеле град Јафран на западу земље. Експлозије су се могле чути у Триполију током ноћи и јутрос, а према извјештају либијске телевизије погођена је Ал Карама, дио града које снаге НАТО гађају од марта. Либијска […]

уторак, јун 7, 2011 / 12:44

Снажне експлозије потресле су рано јутрос Триполи када су снаге НАТО још једном бомбардовале либијску престоницу, док су побуњеничке снаге заузеле град Јафран на западу земље.

Експлозије су се могле чути у Триполију током ноћи и јутрос, а према извјештају либијске телевизије погођена је Ал Карама, дио града које снаге НАТО гађају од марта.

Либијска телевизија је нешто касније извијестила да је у бомбардовању погођена телекомуникациона станица, пренио је Ројтерс.

Побуњеници контролишу источни дио Либије, Мисрату на западу земље и планинско подручје у близини границе са Тунисом, али не успијевају да заузму главни град упркос томе што НАТО констатно спроводи ваздушне нападе.

Побуњеници су јуче заузели град Јафран, 100 километара југозападно од Триполија након што су британски ратни авиони уништили два тенка 2. јуна.

Доњи дио града снаге либијског вође Моамера Гадафија контролисале су више од мјесец дана и одатле су нападали дијелове које контролишу побуњеници. У граду се осјећа недостатак хране, воде и лијекова.

На питање новинара да прокоментарише извјештаје да су побуњеници заузели дио у Западним планинама, замјеник либијског премијера Халед Каим рекао је да би владине снаге могле да поврате Јафран, али да то не чине да би избјегли цивилне жртве.Оставите одговор