Горан Хаџић се изјаснио: Нисам крив

Некадашњи предсједник Републике Српске Крајине (РСК) Горан Хаџић изјаснио се данас пред Хашким трибуналом да није крив по оптужбама које му се стављају на терет, јавио је дописник Срне.

Хаџић: Одгођено изјашњавање

Некадашњи предсједник Републике Српске Крајине Горан Хаџић на данашњем првом појављивању пред трибуналом у Хагу није се изјаснио о кривици, а то ће учинити у року од 30 дана.


Хаџић данас пред Хашким трибуналом

Некадашњи предсједник Републике Српске Крајине Горан Хаџић данас ће се први пут појавити пред судом у Хагу и изјаснити о кривици по наводима оптужнице која га терети за злочин против човечности и кршење закона и обичаја ратовања током рата у Хрватској.


Љајић: Утврдићемо чију је помоћ Хаџић имао

Предсједник Националног савјета за сарадњу са Трибуналом у Хагу Расим Љајић рекао је да посао није завршен док се не установи ко су били помагачи хашког оптуженика Горана Хаџића.Косор: Логично би било изручење Хаџића Хрватској

Премијерка Јадранка Косор изјавила је да би било логично да се тражи изручење Горана Хаџића Хрватској с обзиром на то да је у два поступка већ правоснажно осуђен у Хрватској, а у трећем је подигнута оптужница.


Карла се огласила поводом хапшења Хаџића

Бивши главни тужилац Хашког трибунала Карла дел Понте оцијенила је да је хапшење посљедњег хашког оптуженика Горана Хаџића велики успјех српских власти који ће убрзати њен пут ка ЕУ.Дачић демантовао тврдње да је Хаџић ухапшен

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић демантовао је гласине да је ухапшен хашки оптуженик Горан Хаџић, наводећи да пласирање таквих тврдњи представља директну сметњу акцијама које се предузимају ради хапшења.


Љајић: Хаџићу предај се

Министар рада и социјалне политике Србије и предсједник Савјета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић сматра да би за посљедњег хашког оптуженика Горана Хаџића и његову породицу било најбоље и најпродуктивније да се добровољно преда.