Форум Горчаков у Бањој Луци: Балкански значи заправо српски?

У Бањој Луци је данас настављен међународни скуп "Балкански дијалог" на којем учествују доктори наука и професори из Русије, Србије и Републике Српске, а међу њима академици Јелена Гускова и Никита Бондарев, као и руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов. Пошто не учествује нико из других "балканских земаља", очигледно је да је и у овом случају "балкански" замјена за "српски".


Калабухов објавио: Милићи се братиме са Новоуљановском

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов рекао је да је данас договорено братимљење општине Милићи и руског града Новоуљановска и истакао да ће се оваквим везама пријатељство српског и руског народа појачати и потврдити конкретним дјелима за добробит људи.

Данас 26. година од руске грешке да признају БиХ под командом Алије Изетбеговића

На данашњи дан обиљежава се 26 година од успостављања дипломатских односа између БиХ и Русије, а тим поводом из Амбасаде Русије у БиХ потврдили су још једном спремност за отворен дијалог заснован на равноправности и узајамном поштовању.


Русија жали што су Ефбиховци у име БиХ гласали против резолуције о величању нацизма

Из Амбасаде Руске Федерације изражавају жаљење због тога што је БиХ гласала против руског нацрта резолуције о борби против величања нацизма и неонацизма, те оцјењују да је овај потез проузрокован "неоправдано изоштреним осјећајем солидарности са Западом у контексту украјинске кризе".Стевандић са Калабуховом

Данас је у сједишту Уједињене Српске у Бањалуци одржан састанак предсједника др Ненада Стевандића са амбасадором Руске Федерације у БиХ њ.е. Игором Калабуховим. Разговарано је о актуелној политичкој ситуацији у РС и БиХ.


Милан Благојевић: Отворено писмо амбасадорима Калабухову и Ђи Пингу

Несумњиви јунак правног и грађанског отпора према тиранији ОХР, судија који је поднио оставку због наметнутог закона о вербалном деликту од стране Валентина Инцка, као "обичан грађанин" упутио је писмо амбасадорима Русије и Кине.Званично је, нотирајте: Русија не признаје Шмита за високог представника

Амбасада Руске Федерације у БиХ издала је дипломатску ноту у којој наводи како не прихвата Кристијана Шмита за новог високог представника у БиХ. У ноти је наведено да Савјет безбједности УН није формално пристао на Шмитову кандидатуру и да га због тога Руска Федерација не сматра легитимним високим представником, преносе федерални медији.


Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву

Русија је поново на послу одбране међународног и домаћег права. Права уоште. Потпуно логичан низ од шест тачака, који објашњава зашто Москва неће сматрати Кристијана Шмита за високог представника, која потврђује да са доласком Игора Калабухова наступа нова руска политика у БиХ.


Дипломатско-уставни лонац: Кинези са Додиком, Руси код Комшића, Ђукановић дома

Од дипломатских активности, карактеристично је да се Додик састао са амбасадором Пингом у Источном Сарајеву, без фотографије уз саопштење, док је нешто раније Комшић испод Титовог портрета угостио Иванцова, без застава двије земље.