Свјетско првенство у рафтингу: Ноћни провод!

Током одржавања Свјетског првенства у рафтингу "Бањалука 2009" сви угоститељски објекти на подручју града могу да раде два сата дуже у односу на радно вријеме прописано Одлуком о одређивању радног времена угоститељским објектима, саопштено је из Административне службе Града.

субота, 2 маја, 2009 / 12:59

Од 8. до 25. маја ове године ресторани, угоститељски објекти за исхрану и пиће, као и угоститељски објекти за пиће могу радити од 7.00 до 1.00 час радним данима и од 7.00 до 2.00 часа петком и суботом.

Диско-барови, дискотеке, барови и ноћни барови могу да раде радним данима и током викенда од 19.00 до 4.00 часа, а угоститељски објекти, смјештени у стамбено-пословним објектима колективног становања могу да раде од 7.00 до 1.00 час.

Сви власници угоститељских објеката дужни су да се придржавају радног времена утврђеног овим Закључком, уз обавезу поштивања јавног реда и мира, као и обавезу да се чујност емитоване музике сведе само на унутрашњост угоститељског објекта.

Од 8. до 25. маја дуже радно вријеме имају и правна лица и предузетници који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност.

Продајни објекти у којима се обавља трговина на мало – класичне продавнице, самопослуге, дисконтне продавнице, бутици, робне куће, киосци, цвјећаре и трговачки центри, фризерски и други третмани за уљепшавање могу да раде од 7.00 до 24.00 часа, сваким радним даном и недјељом.

Градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић донио је овакве закључке у циљу обезбјеђења богате и разноврсне туристичко-угоститељске понуде града у вријеме одржавања првенства, када се очекује велики број такмичара и повећан број туриста којима је у духу доброг домаћина потребно обезбиједити богату и разноврсну туристичко-угоститељску понуду Града.Оставите одговор