1. мај: Умјесто ћевапа, право у затвор!

БЕРЛИН – У Берлину и Хамбургу рано јутрос су на Међународни празник рада избили сукоби полиције и демонстраната који су узвикивали слогане против капитализма, а десетине полицајаца је повријеђено, саопштиле су њемачке власти. Полиција у Берлину потврдила је да је најмање 29 полицајаца повријеђено, а 12 људи ухапшено током протеста 200 демонстраната који су бацали […]

петак, мај 1, 2009 / 11:34

БЕРЛИН – У Берлину и Хамбургу рано јутрос су на Међународни празник рада избили сукоби полиције и демонстраната који су узвикивали слогане против капитализма, а десетине полицајаца је повријеђено, саопштиле су њемачке власти.

Полиција у Берлину потврдила је да је најмање 29 полицајаца повријеђено, а 12 људи ухапшено током протеста 200 демонстраната који су бацали боце и каменице на снаге реда послије завршетка једне уличне прославе у источном округу Фридрихсхајн.

Полиција је навела да је била организована мирна улична забава на којој је било око 2 000 људи, али да је на крају дошло до сукоба са снагама реда и да је тада запаљено и неколико контејнера и уништени прозори на више аутобуса.

Власти у Хамбургу потврдиле су да је и у том граду дошло до насиља на улицама и да су три припадника полицијских снага за разбијање демонстрација повријеђена, пренио је Ројтерс.

Страхује се да ће се полиција у њемачкој пријестоници током суочити са још већим насиљем када буде организован марш припадника ултрадесничарских партија, радничких синдиката и љевичарских организација у тренутку кад се Њемачка суочава са најгором рецесијом од краја Другог свјетског рата.

Прослава 1. маја традиционално се обиљежава уличним окупљањима у многим европским главним градовима, а очекује се да ће економска криза подстаћи огроман број људи на протесте ове године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *