Свјетска банка: Срби, латите се мотике

Шеф канцеларије Свјетске банке у Београду Лу Брефор указао је да Србија мора више да ради на развоју пољопривреде, индустријске производње, енегетике, инфраструктуре, образовању радне снаге, као и на смањењу бирократских баријера. Брефор је на Бизнис форуму на Копаонику рекао да би пољопривреда требало да буде један од главних покретача извозно орјентисаног привредног раста. "У […]

среда, март 2, 2011 / 11:08

Шеф канцеларије Свјетске банке у Београду Лу Брефор указао је да Србија мора више да ради на развоју пољопривреде, индустријске производње, енегетике, инфраструктуре, образовању радне снаге, као и на смањењу бирократских баријера.

Брефор је на Бизнис форуму на Копаонику рекао да би пољопривреда требало да буде један од главних покретача извозно орјентисаног привредног раста.

"У вријеме кад цијене хране скачу на свјетском нивоу пољопривреда у Србији је озбиљно подбацила", истакао је Брефор и додао да ће без повећања конкурентности пољопривредни производјачи изгубити удио не само на страном већ и на домаћем тржишту, упркос високо квалитетној обрадивој земљи, повољној клими и бројној радној снази.

Запањујући је податак, према његовој оцјени, да од укупног броја запослених у Србији који имају високо образовање двије трећине ради у јавним предузећима.

Брефор је рекао да је индустријска производња у Србији тренутно упола мања него крајем осамдесетих, и да је чак 2008. године, не рачунајући 2009. и 2010. које су биле изузетно тешке, удио индустрије у бруто домаћем производу био свега 21 одсто, што мора да се мијења. 0 КОМЕНТАРА

 1. Ne brinite braćo u Srbiji. Ima nas koji će iz svog džepa radije presipati u vaš pa makar to bilo i zakupom domene strane države.

  Daš pare da zakupiš prostor domene druge države i tako finansiraš njihovi informatički razvoj umjesto svoju domovinu.

  Neprocjenjivo…

  glupo.

 2. Па Ви и ја својим присуством на овом порталу смо сучесници у финансирању државе коју волим. Да нема нас који читамо (и коментаришемо), портал не би имао смисла и угасио би се.

  Везнао за тему, катастрофа је како су уништили тако богату земљу. Да је Слобо под санкцијама и водећи ратове производио више него ови данас 10-15 година након рата. Па моја комшиница Ђуја би знала произвести храну у Војводини, Мачви и Шумадији. Овај лик им је лијепо очитао буквицу, само се питам да ли његови шефови преко ових манекена, лутки на концу (заједно са ММФ мафијом) бацају Србију на дно дна.

 3. У Србији је поклано више стоке за вријеме последње владе, него за период 41-45. Довољно да се опише како ради министарство пољопривреде

 4. Жута Србија је примјер како богата земља вриједних људи може пропасти, кад јој је центар управљања негдје између брисела и вашингтона!

 5. Па да, а кад ја то исто кажем српским борцима и „споменичарима“, онда се то не пика! Још ме и нападну као колаборационисту са сопственом српском влашћу оличеном у омиљеној фигури у оба ентитета: Милетом Додиком цу Комбајнбергом ! Тако нам је од кад памтимо. Домаћу памет нико не ферма! Ето, нико да примјети колико сија тешњакова петокрака у сред тунела!? Изби очи колико је мјесец отале упек’о, вас дуњалук се зазеленио к’о да гледамо кроз оне божемепрости – ИЦ очале зване бабароге!

 6. Ја нисам борац „споменичар“ само тражим да се испоштују и моја и свачија права, исто као и пензионеру, ако је поштено стекао пензију, ко може да каже не треба му дати? исто је то за тај бједни борачки и опет су бједно покрали са сваког рачуна по 10-15 марака, зато ја ову додикову власт сматрам циганском шанерском. Ја сам прошле године имао за прву категорију 132 км, а ове године 122 км, некима је и мање плаћено? јајаре, не знам шта друго рећи, зато му пантелија лиже дупе, ту разлику је пребацио на његов рачун!

 7. Ја сам помињао борце и споменичаре, а не мародере и друмске разбојнике. Шта се ти Франкенштајн јављаш?!

 8. божо џукело, ако си мислио на мене, коме се то ја јављам? гдје се јављам? ти умислио да си додик лично, па би о свему да се питаш? ма мрш џукело!!!

 9. rammstein 02.03.2011. 17:25:11

  “божо џукело, ако си мислио на мене, коме се то ја јављам?“

  Рамо, сомино

  Упеца те Божо мајсторски.

  Инвалидима и породицама погинулих све, Рами и надборцима мотика у руке.

 10. Почео је шоу програм. Дивно. Хоћемо логовање. Симче јеси то стварно ти или се неко погрешно представља??? 🙂

 11. теби симо орозе турског поријекла курац у руке, да избијеш око…

  турске фамилије у босни су кајтази, орози, оћузи, билали,..тако да се ти не јављаш о српским питањима, врати се одакле си дошао!

 12. Рами и надборцима мотика у руке…

  Па удри стару спо будалу да не трује дјецу.Што он не ради већ по цијели дан сједи за тастатуром и запошљава друге а он љенчина.Баба му кува чорбу а о нсе овде забавља.Диктатор мали.

 13. симо орозе, турчине анадолски, твоје поријекло је турско јасно ко дан, ти си турски казазбаша, поријекло балканских породица каже јасно ко су турци, која породична стабла потичу тачно из турске…од тебе је и доктор Стевандић дигао руке, ти си безнадежан случај, једино још можеш да стигнеш додика у лажима.

 14. Рамо добро признајем да ми је наврхдид био Осман, али ја сам узео од бабе Бараз и Практичну жену и сконтао сам да сам ја у ствари мјешавина Копта и Влаха старосједилаца. А моја прабаба Синђа је била студент фенерације на Сорбони, тако да нисам баш ни ја мачји кашаљ. А то што ме оптужујеш да лажем, зато ћеш да робијаш, само док Јошка Броз побиједи на изборима, па ћеш робијати на Алином острву у Врбасу.

 15. Има ада на Врбасу, доле подно Веселог бријега. Бијаше предвиђена као азил за керове, ал’ је Врбас плахо љута вода, ‘оће да поплави, па се градски оци сажалили на керове… За ове електромонтере, бандераше и демонтере бијеле технике и централног гријања, биће потаман. Не треба им ни мокре чворове градити. Сваки дан, около један сахат, мајстор пусти Врбас горе на брани треници, и – сапере разбојничка онечишћења! 🙂

 16. Ја то стално понављам, инсистирам. Очишћење, лустрација од сваког зла које се наталожило из времена партизаније. Керова који се јавно хвале да зараде по 500 марака дневно, има више него што би могло физички стати на ту аду на Врбасу. Измислити нешто ефикасније, лично ћу се заложити на одбору своје странке.

 17. Само се у земљи портира, заштитара, пијачних закупаца тезги, пекара, пензоса на издисају и надбораца у грађанском рату у којем су учествовали не да би бранили народ и огњиште, него да би зарадили пензију, само се у таквом друштву коте сподобе којима се стомак преврће што неко зарађује паре! И само у таквој рупчаги и блату се пиле анонимни гмизавци који један другог вуку назад у блато и смрад, јални и завидни једни на друге, спремни да лажу, подмећу, представљају се туђим именом и на суду заклињу у рођену дјецу, само да би неког од сународника који је искочио из смрадне рупе, поново стровале у њу! Ручни рад кумровачког бравара и његових вјерних босанских шумара нигдје није тако уродио плодом као овдје међу босанским богумилима. Уопште се не чудим Словенцима и Хрватима што су били спремни да изгину, само да се одвоје.
  Истовремено, схватио сам и зашто су босански муслимани спремни да изгину да би спријечили босанске србе да се они одвоје – ИСТА ГОВНА!

 18. Мотика у руке него шта друго! Државе и пропадају из разлога што нико неће да ради свој посао, ево један илустративан примјер: Пухало аналитичар-критичар, интелектуалац-руралац, побјегао од мотике и сад свима доказује да та иста мотика није за њега пишући које-какве дијарејне текстове а све у жељи да замаскира своју исконску њивску бит!

 19. Шта је то, пукла тиква симо-божо, за божу знам да је прерушени рајко васић, лажни љевичар, лажни космополита, лажни донатор, лажни патриота, лажни бизнисмен,..док је симо, лажни десничар, лажни борац, лажни четник, турског поријекла, мени личи на шпирића!
  јел то био неки договор, да нападате с лијева и с десна, на Фронтал и фронталовце, за рачун великог шефа!? Па се рајкан овајдио, а симо испушио, стално је и помињао некакву лулу, што су му увалили из штаба снсд-е! _;))

 20. К’о што си ти франкенштајне лажни борац , лажни патриота, лажни кољеновић од лозе која је „давала ђенерале у свијем војскама“ од француске револуције наовамо, лажни Србин, и лажни симо ороз са задњега поста! 🙂
  Једино што си заиста, а тоје: Прави примитивац, и прави разбојник и сјецикеса, недо бог теби окретати леђа!

 21. е божо-рајко васићу, храбар си у лажима на интернету, ту имаш пуно простора да се покажеш у лажним димензијама, иако си миш у стварности, то је очигледно, ја могу својим именом да говорим све ово што и до сада и то је истина и не бојим се ни тебе ни твог главатог шефа, али ти се бојиш, ти се бојиш мене, јер знаш да је твој аргумент обична прљава лаж. То ти вријеђа его, јер си свјестан своје немоћи пред истином. Зашто не кажеш како си дошао до 500 марака дневно, али поштено ;))
  Мени те твоје прљаве паре не требају, можда сам богатији од тебе, можда имам више новца, можда радим два и три посла, али се не фалим тим, само да бих доказао наводну супериорност над неким другим људима, који можда нису у таквој могућности да зарађују својим рукама, можда су им руке откинуле гелери гранате, можда су им твоји каишари отели фабрику, па их истјерали на улицу или у болницу или у Русију и Црну Гору да иргете да умиру црнчећи од јутра до сјутра,…а ти развијаш ваше бајке како је све ово добро, само не ваља вам народ?

 22. Којим именом разбојниче? Швапским којим се сам зовеш или овим славним а швапским што ти га ја надјех???
  А да ти није до мојих пара, НЕ СЕРИ! Скичиш ко свиња на клању, сикћњеш к’о змија шарка на мој сваки пост откад сам написао да немам времена за свакодневни просер са лузерима и згубиданима из кладионица и пивница.
  Да ниси толико заслијепљен ЛОВОМ, КЕШОМ, ГУТОМ итд. и да имаш мало већи ај-кју, још тада би јасно прочитао шта сам написао: „да МОГУ НАПРАВИТИ и до петсто керми на дан“ а не да их сваки да и ставим у џеп! И уосталом, шта тебе курац боли како неко зарађује новац? Који си ти курац у овој држави фукаро комуњарска склона отимању туђег и завиривању у комшијски шпајз?
  И шта су ти то „каишари“ јебали ти они матер сељачку и завидну? Је ли те то она тако васпитала да још у основној отимаш сендвиче дјеци из бољих кућа хајдучино што брукаш тај сиромашни а часни херцеговски крш!? Како се не стидиш Јована, онак’ог принца и господина међу људе? Како ти образ не изгори због Алексе? Откад вам помријеше таква господа свјетског гласа остаде фукара завидна и на оца рођеног, к’о да вас је све поправио онај лажљиви Вук, алав на америчке доларе и његов брат са славном фздбалерком а ла Вице Буљан. Све славни разбојници, шпијуни и пандурске друкаре. Ејвала ти чојство људино херцеговска! Пиздиш на туђе к’о нека курва у куплерају, заклањаш се иза рањеника и инвалида несоју, трујеш , смрдиш, загађујеш… Умјесто да одмориш мало и узмеш какав алат у шаке, нестанеш на који дан одавде, да не читамо на зор и свакодневно твоја гола СРАЊА по интернету!!! Нуло, ништицо, зецу! Које твоје име?
  „рамштајн“??? Ахахахахахахах….

 23. Добро је несоју васићу-божо ч. да си ми научио име правилно изговарати, јесте Рамштајн, тако је..каишари сте ви, скоројевићи што вас је додик подигао из гована на крви овог поштеног народа и мог Херцеговског између осталих.. крадете од државе, за коју су проливене крв, сузе и зној, ви кад дајете својој дјеци те отете паре, знај да дајете ту крв и сузе народа да то ваша дјеца једу…зар се не стидиш Бога? Зар сте ви додиковци сви тако Богом проклети, да вас је гладни курац правио?
  Колико вам треба још година да крадете да би се накрали довољно?

 24. ама мајмуне гдје сам ја тражио пензију?? какву јебену пензију, мени је тек 45 година, могу да радим и да зарађујем, што и радим хвала Богу! Ко је теби рекао да ја од твог миле тражим ишта, јесам рекао за борачки додатак, тачно и треба да нам се исплаћује само да би они дезертери били ускраћени бар за толико, а и то је бједно од 10 марака мјесечно!
  Мени то не треба, али има доста људи којима треба свака марка, зар треба да се изругујем тој неминовној чињеници?
  Што се Либије тиче, ишли су тамо неки наши и добрих пара зарадили код Пуковника, а сад би да неког другог шаљу да ратује, па нема смисла божо иди ти, немој никог другог да шаљеш, ја да сам зарадио у тој земљи паре, као што сам зарадио у Њемачкој, ја бих је и бранио, као што бих бранио Њемачку али не од Русије, већ од америке!

 25. Ето, на крају смо се сложили, нећу ни ја код Пуковника јербо и код куће могу зарадити његову дневницу, без да ризикујем да ме закоље неки муџахедин! :))))
  И шта те боли кар за дезертерима и првоборцима, зајеби то човјече видиш да ћеш сићи с ума! То нико још није распетљао још од Пунских ратова, па нећеш ни ти. Док је рата и револуције УВИЈЕК ће неко ратовати и писати се у књиге о чојству и јунаштву, а неки ће да књиже профит и тозла по банкама! Него гледај ти своју жену и дјецу и зајеби говна по партијама и овим америчким „демократијама“. И то ће да пукне. Даће Бог!
  Ајд сад уздравље, и да се више не представљаш лажно по овом порталу, него груни к’о прави Србин: „рамштајн“!!!

 26. Па не сматрам лажно предсављање то што сам одабрао с разлогом ник Рамштајн име њемачке рок групе која је стекла свјетску славу неенглеским текстовима, а своје пјесме вођа групе Линдеман представља као пародију на американизацију свијета, нарочито пјесма „америка“ гдје се подругљиво исмијавају америчка наводна достигнућа на Мјесецу и кокаколонизацији свијета.
  „Znam pokrete koji su jako korisni
  I zaštitit ću te od krivih pokreta
  I tkogod na kraju ne želi plesati
  Još ne zna da mora..“
  ето због тога готивим тај њемачки бенд, ријетки ће то да разумију, а ти си се први успротивио мом ставу око исплате борачког додатка, па смо се тад скачили док се око других питања мање више слажемо.
  Ако мислиш да мене изједа неправда овог накарадног додидковог система, вараш се, не напротив, ја сам ово знао и 1998 што некима тек сад треба да отовори очи, једноставно западњаци су признајући РС као ентитет уједно у њу и засијали сјеме њеног уништења у облику бабе биљане и додика њене десне руке.О томе треба писати, а нервирање и сикирање је контрапродуктивно јер иде њима на руку, значи без нервозе максимално. Много србијанских форума се бави проблематиком српског полтронства запдњаштву и тамо има много вриједнијег мишљења него код нас у РС, нажалост, а некад смо им били узор чојства, јунаштва и слоге!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *