Свијет будућности (Future World)

Помијешајте сценографију Побјешњелог Макса, патетичност Аутомате, те немотивисану исфолираност акције у Притајеном злу.

недеља, 21 априла, 2019 / 10:03

На ствари је постапокалипса, до које је довео развој вјештачке интелигенције. Фолирантство оргијастичког типа, односу на интелигенцију, у овом филму доводи до тога да особе одрасле у пустињи возе мотоцикле без кацига и заштитних наочара.

Намјерно остављају прелом свјетла кроз објектив управљен спрам сунца, као и прскање крви на исти, што би требао ваљда бити нека врста потписа редитеља или директора флтографије за ово остварење.

Пуно вожње моторима. Пуно прашине, пуно пијеска. У средишту свега плавооко-плавокоса андроитка по имену Еш, коју сви желе због "њене чистоће". Мало веће позадине коју приказују одмах по иницијалној јој отмици на нафтној платформи, те која хода мирно, као манекенка, ногу пред ногу и њишући бокове, чак и у тренуцима највећег крвопролића.

Рогати пас рата је жели и као конкубину, и као оружје у свијету гдје је муниција тако ријетка, да се потура глава пред цијев са великом сигурношћу да ће се остати жив…

Но, то се мијења када Принц, чија мама је краљица Оазе (Луси Лу) лежи оборена болешћу црвена грозница и при потрази за лијеком долази у град курви, који води врховни макро (Снуп Дог). Иду моторима, са два пиштоља и десет метака. Еш заводи клинца, узимајући му пиштољ и сви се упућују назад да му униште родно мјесто.

На путу долази до необјашњивог преврата у Ешином централном процесору, те се она окреће у Принчевог помагача. Но, оштећену при избављењу, изгашену у бесвијест, он је тегли на носилима до Града дроге, гдје је поправља четврта особа са којом ступа у (овај пут лезбејске) сексуалне односе.

Но, за себе је жели и Хефе, односно шефица Града дроге (Мила Јововић), која Принца дрогира, те га трпа у арену исушеног базена за пливајућу рекреацију, да се коље до смрти, те да из цријева побијеђеног рмпалије извади лијек за матер.

Све се то учвори у блесави расплет гдје се појављује Пас рата са својим моторџијама и дворогом кацигом, те се Јововићка дрогира зеленим течностима из двије шприце у врат, те коље и ломи док се не сусретне са два метка врховног негативца. Које, ваљда, није очекивала. Нити их се дрогирана могла уплашити.

Еш онда одбија да убије своје љубавнике и побије све моторџије, одведе Принца кући, те на згражање свих који жале за силним новцима стученим у овај филм, истом изјави са да јој је он "подарио душу". Ето само је фалио Пинокио још и Плава вила…

Узјаше она мотоцикл са својом љубавницом и крене да избавља остатак свијета и тражи сличне себи…

Бла, бла, бљуц.

Након почетка одјавне шпице, прва жртва јој је Снуп Дог, којег пребијају и извјесно живота касније лишавају, његове курве у животној му улози коју је одиграо на филму.